Pad cena ogolio probleme sa kojima se suočavaju kripto kompanije

Vrednost bitcoina ispod 19.000 dolara

Hi-techNovacVesti

1.7.2022 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Vrednost bitcoina ispod 19.000 dolara Vrednost bitcoina ispod 19.000 dolara
Vrednost najveće kriptovalute na svetu pala je u četvrtak ispod 19.000 dolara pritisnuta krizom likvidnosti koja pogađa visoko profilisane kripto kompanije. Prema podacima sa... Vrednost bitcoina ispod 19.000 dolara

Vrednost najveće kriptovalute na svetu pala je u četvrtak ispod 19.000 dolara pritisnuta krizom likvidnosti koja pogađa visoko profilisane kripto kompanije.

Prema podacima sa portala CoinDesk, cena bitcoina je na početku tromesečja bila 45.524 dolara, ali se u četvrtak njime se trgovalo po ceni od oko 18.000 dolara.

Ovo su najgore kvartalne performanse bitcoina od trećeg tromesečja 2011. godine, kada je izgubio 68,1 odsto svoje vrednosti.

Bitcoin je u junu pao za 39,8 odsto i kreće ka najgorem mesecu ikada, od 2010. godine kada je postao dostupan na berzama, prema podacima sa sajta Coin Metrics.

U međuvremenu, ether je pao za 69,3 odsto u drugom tromesečju i na putu je ka svom najgorem tromesečju od svog početka 2015. godine.

Cene kriptovaluta su u ovom tromesečju bile pod jakim pritiskom usred nagle inflacije zbog koje su centralne banke širom sveta podigle kamatne stope, što je dalje uzrokovalo rasprodaje rizične imovine, poput deonica i digitalnih valuta.

Pad cena takođe je ogolio probleme nekoliko kripto firmi i projekata, posebno onih u kreditnom prostoru i kompanijma s visokim zaduživanjima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...