centralna banka velike britanije upozorila

Padovi vrednosti kriptovaluta pokazuju potrebu za strožim pravilima

BankeNovacSvetVesti

5.7.2022 20:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Padovi vrednosti kriptovaluta pokazuju potrebu za strožim pravilima Padovi vrednosti kriptovaluta pokazuju potrebu za strožim pravilima
Centralna banka Velike Britanije upozorila je u utorak da nedavni padovi vrednosti kriptovaluta koji su uništili više od dva biliona dolara naglašavaju potrebu za... Padovi vrednosti kriptovaluta pokazuju potrebu za strožim pravilima

Centralna banka Velike Britanije upozorila je u utorak da nedavni padovi vrednosti kriptovaluta koji su uništili više od dva biliona dolara naglašavaju potrebu za oštrijim finansijskim propisima.

Banka je saopštila da su krahovi otkrili mane na kripto tržištima koja podsećaju na prethodna finansijska previranja, prenosi agencija Beta.

Ekstremna promenljivost na kripto tržištima dovela je do masovne prodaje i pojačanog pada cena, navodi banka u svom najnovijem izveštaju o finansijskoj stabilnosti.

Iako ukupna finansijska stabilnost nije ugrožena, banka je zabrinuta da će „sistemski rizici“ rasti kako kriptovalute budu sve više isprepletene sa širim finansijskim sistemom.

Zbog toga je pozvala je na „poboljšane regulatorne okvire i okvire za sprovođenje zakona“.

„Tehnologija ne menja zakone ekonomije i finansija i rizike“, navodi se u saopštenju.

Banka je procenila da je potrebno uvesti regulatorni sistem koji će upravljati tim rizicima u kripto svetu na isti način na koji se njima upravlja u konvencionalnom svetu.

  • GINKO

    6.7.2022 #1 Author

    Nesto tako sumanuto pada, a nesto abnormalno skace

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    6.7.2022 #2 Author

    Igra sa kriptovaluta ma je oduvek bila nestabilna i
    nesigurna.

    Odgovori

  • TINA

    10.7.2022 #3 Author

    To je za ljude koji imaju visak para I da im taj gubitak nece biti znacajan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...