Švedska kompanija kupuje autorska prava na Tolkinova književna dela

Gejming kompanija Embracer ostvarila rast prilagođenog profita od 19 odsto

Hi-techInvesticijeLifestyleNovacPoslovanjeVesti

18.8.2022 19:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Gejming kompanija Embracer ostvarila rast prilagođenog profita od 19 odsto Gejming kompanija Embracer ostvarila rast prilagođenog profita od 19 odsto
Kompanija Embracer Group izbegla je pad koji je zahvatio ovaj sektor najavivši pet novih akvizicija, kao i rast profita i prodaje u prvom kvartalu.... Gejming kompanija Embracer ostvarila rast prilagođenog profita od 19 odsto

Kompanija Embracer Group izbegla je pad koji je zahvatio ovaj sektor najavivši pet novih akvizicija, kao i rast profita i prodaje u prvom kvartalu.

Švedska grupa, koja je postala najveća gejming kompanija u Evropi nakon četvorogodišnjeg niza akvizicija, ušla je u pregovore o kupovini američke kompanije Limited Run Games, karaoke grupacije Singtrix, gejming studija Tuxedo Labs i autorskih prava na književna dela “Gospodar prstenova” i “Hobit”, piše Financial Times.

Kompanija je nedavno objavila da je imala dvostruko veći međugodišnji rast prodaje u periodu od tri meseca zaključno sa 30. junom, do 7,1 milijardu švedskih kruna (681 miliona dolara), i 19 odsto povećanje prilagođenih zarada pre oporezivanja, deprecijacije i amortizacije, na 1,87 milijardi švedskih kruna. Embracer je izmenio prognozu za čitavu godinu, uključujući organski rast od 25 do 30 odsto.

Gejming kompanije su se poslednjih meseci suočavale s padom prodaje i slabijim aktivnostima, jer su se igrači okrenuli u postpandemijskom periodu okrenuli realnom svetu i ograničili troškove. Analitičari su predviđali težak period za manje gejming studije specijalizovane za pravljenje indi video-igara, poput onih koje poseduje Embracer.

Najveći doprinos rastu prihoda švedske kompanije imala je grupa Asmodee, koja proizvodi stone igre i koja je zabeležila snažnu potražnju kada su u pitanju kartice za razmenu. 

Kompanija Embracer trenutno poseduje oko 120 razvojnih studija i zapošljava više od 12.750 osoba. 

  • kaćica

    18.8.2022 #1 Author

    Lepa vest da neko napreduje u ovoj krizi.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    19.8.2022 #2 Author

    Igrice su popularne jer izmeštanju čoveka iz realnog sveta koji je u današnje vreme prilično surov.

    Odgovori

  • ZVE84

    19.8.2022 #3 Author

    Lepo sa je neko u nečemu uspeo….

    Odgovori

  • GOCA BG

    20.8.2022 #4 Author

    Gejmera sve vise,ocrkivan napredak u poslovanju..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...