kineski auto-proizvođač zadao nove muke konkurenciji

Novi BYD hibrid može da pređe više od 2.000 kilometara bez dodatnog punjenja

AutomobiliLifestyleSvet

29.5.2024 12:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi BYD hibrid može da pređe više od 2.000 kilometara bez dodatnog punjenja Novi BYD hibrid može da pređe više od 2.000 kilometara bez dodatnog punjenja
BYD je predstavio novi hibridni pogon koji može da pređe više od 2.000 kilometara bez punjenja ili dodavanja goriva, i tako je intenzivirao „sukob“... Novi BYD hibrid može da pređe više od 2.000 kilometara bez dodatnog punjenja

BYD je predstavio novi hibridni pogon koji može da pređe više od 2.000 kilometara bez punjenja ili dodavanja goriva, i tako je intenzivirao „sukob“ ka tranziciji električna vozila (EV) protiv auto-kompanija Toyota i Volkswagen.

Nadograđena tehnologija, koja ima za cilj da napravi veću distancu između kompanije BYD i njegovih starih rivala, biće odmah predstvljena u dva automobila koje koštaju ispod 100.000 juana (19.013 singapurskih dolara, oko 14.500 dolara), saopštio je proizvođač, prenosi Bloomberg.

Duži domet znači da neki od električnih hibridnih BYD automobila sa dvostrukim režimom rada mogu da pređu relaciju od Singapura do Bangkoka, Njujorka do Majamija ili Minhena do Madrida sa jednim punjenjem i punim rezervoarom gasa. Ova prekretnica označava poslednje dostignuće BYD u smanjenju potrošnje goriva od kada su se pojavili hibridi 2008. godine.

Proizvođači automobila širom sveta pokušavaju da reše zabrinutost potrošača u vezi sa dometom e-vozila i naprave ona koja su bolja za životnu sredinu. Toyota je takođe u utorak predstavila prototipove nove generacije motora sa unutrašnjim sagorevanjem koji mogu da rade na vodonik, benzin ili druga goriva uz baterije.

BYD je istakao da je na testovima njegov plagin hibrid uspeo da postigne domet od čak 2.500 kilometara. Za sada, nadogradnje su namenjene automobilima za kinesko tržište, ali će verovatno uskoro početi i sa izvozom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.