Na udaru aerodromi u Engleskoj i Irskoj

Oluja Iša otkazuje i preusmerava letove u zapadnoj Evropi

BiznisSvetTurizam

22.1.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Oluja Iša otkazuje i preusmerava letove u zapadnoj Evropi Oluja Iša otkazuje i preusmerava letove u zapadnoj Evropi
Putnici koji lete u Veliku Britaniju i Irsku primorani su na duga čekanja ili skretanje letova u druge zemlje, dok oluja Iša “skreće” avione... Oluja Iša otkazuje i preusmerava letove u zapadnoj Evropi

Putnici koji lete u Veliku Britaniju i Irsku primorani su na duga čekanja ili skretanje letova u druge zemlje, dok oluja Iša “skreće” avione sa kursa.

Putnici na Ryanairovom letu FR633 imali su iskustvo koje je na kraju završilo kao 10-časovno putovanje do druge destinacije. Let iz Kopenhagena za Dablin, obično traje oko dva sata, ovaj put je preusmeren za Mančester pre četvorosatnog čekanja. U drugom pokušaju da stigne do Dablina, kružio je tri sata, pre nego što je preusmeren u Liverpul.

Britanska meteorološka agencija je objavila u objavi na društvenoj mreži X da Iša donosi jaku kišu i vetar u mnoge delove zemlje. Severoistočna Škotska stavljena je pod najvišu uzbunu zbog „ekstremno jakih“ vetrova koji bi mogli ugroziti živote i uzrokovati strukturnu štetu na zgradama.

Ryanair je najveći evropski čarter prevoznik i suočava se sa ogromnim negativnim uticajem ove vremenske nepogode, ne samo zato što posluje sa aerodroma širom Velike Britanije i Irske, piše Bloomberg.

Ali nije jedini avio-prevoznik u takvoj situaciji. Let kompanije Wizz Air za London iz Krakova u Poljskoj, nakon četiri sata preusmeren je u Ajndhoven u Holandiji posle tri pokušaja sletanja na londonski aerodrom Getvik.

Aerodrom Dablin saopštio je u objavi na društvenim mrežama da, iako je otvoren, Iša predstavlja „značajan izazov“ i za odlazeće i za dolazne letove. Od 21:30 časova po lokalnom vremenu u nedelju, avio-kompanije su otkazale 148 letova u Dablinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...