Vrednost štete samo u prvoj polovini 2024. godine

Oluje izazvale globalne gubitke kompanijama od 120 milijardi dolara

Svet

12.8.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Oluje izazvale globalne gubitke kompanijama od 120 milijardi dolara Oluje izazvale globalne gubitke kompanijama od 120 milijardi dolara
Švajcarska kompanija za reosiguranje Swiss Re saopštila je da su prirodne katastrofe koje su se dogodile u prvoj polovini godine u svetu izazvale gubitke... Oluje izazvale globalne gubitke kompanijama od 120 milijardi dolara

Švajcarska kompanija za reosiguranje Swiss Re saopštila je da su prirodne katastrofe koje su se dogodile u prvoj polovini godine u svetu izazvale gubitke od 120 milijardi dolara.

„Poslednjih godina, oluje su bile glavni faktor, a događaji sa velikim gubicima zbog grada verovatno će biti sve češći“, rekao je šef odeljenja Opasnosti od katastrofe u kompaniji Balc Grolimund, prenosi B92.

U Sjedinjenim Američkim Državama, 12 oluja je izazvalo štetu od najmanje milijardu dolara.

Gubici od oluja u SAD porasli su osam odsto od 2008. godine, prema podacima kompanije.

„Osigurani gubici zbog nevremena i grmljavine porasli su iz više razloga, uključujući inflaciju koja je doprinela povećanju troškova“, ocenio je glavi ekonomista u Swiss Re.

Zato je, kako ocenjuje, neophodno ulagati u mere prevencije, zaštitu zajednica od poplava ili poboljšanje građevinskih standarda ili opremanje protiv jakih oluja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.