PAD NEZAPOSLENOSTI U SAD Podneto najmanje zahteva za pomoć od početka pandemije

SvetVesti

29.10.2020 15:52 Autor: Vladimir Jokanović 1

PAD NEZAPOSLENOSTI U SAD Podneto najmanje zahteva za pomoć od početka pandemije PAD NEZAPOSLENOSTI U SAD Podneto najmanje zahteva za pomoć od početka pandemije
Broj nedeljnih prijava za novčane naknade za nezaposlene u SAD opada drugu nedelju za redom najmanji je od početka pandemije – 751.000, saopštilo je... PAD NEZAPOSLENOSTI U SAD Podneto najmanje zahteva za pomoć od početka pandemije

Broj nedeljnih prijava za novčane naknade za nezaposlene u SAD opada drugu nedelju za redom najmanji je od početka pandemije – 751.000, saopštilo je u četvrtak američko Ministarstvo za rad.

Reč je o zvaničnim podacima za nedelju koja je završena 24. oktobra, a u odnosu na prethodnu sedmicu bilo je za 40.000 manje prijava, prenosi CNBC. Broj od 751.000 nezaposlenih koji su se prvi put obratili za novčanu pomoć najniži je od nedelje završene 14. marta i manji je od očekivanih 778.000 koliko su prognozirali ekonomisti koje je anketirao Dow Jones.

Prema navodima portala UPI, Ministarstvo je navelo da je broj kontinuiranih zahteva sada oko 7,6 miliona. Podsetimo, broj pojedinačnih nedeljnih zahteva za naknadu za nezaposlene u martu i aprilu bio je veći od 6-7 miliona. Rekordan broj podnetih zahteva pre pandemije zabeležen je 2. oktobra 1982. godine, kada je 695.000 nezaposlenih zatražilo pomoć države.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...