Nakon skoro dve decenije uspešnog vođstva

Povlačenje izvršnog direktora banke JPMorgan Chase sve izvesnije

BiznisSvet

21.5.2024 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Povlačenje izvršnog direktora banke JPMorgan Chase sve izvesnije Povlačenje izvršnog direktora banke JPMorgan Chase sve izvesnije
Dani Džejmija Dajmona (Jamie Dimon) kao izvršnog direktora banke JPMorgan Chase su odbrojani — iako nije jasno koliko ih je preostalo. Upitan o planovima... Povlačenje izvršnog direktora banke JPMorgan Chase sve izvesnije

Dani Džejmija Dajmona (Jamie Dimon) kao izvršnog direktora banke JPMorgan Chase su odbrojani — iako nije jasno koliko ih je preostalo.

Upitan o planovima za budućnost, Dajmon je rekao da je njegov očekivani mandat još najviše pet godina. To je ključna promena u odnosu na Dajmonove prethodne odgovore u kojima je njegov standardni odgovor bio da je penzionisanje daleko, piše Seebiz.

Dvosmislenost Dajmonovih planova učinila je tajming njegovog nasledstva u JPMorganu bitnim pitanjem za investitore i analitičare banke. Tokom skoro dve decenije, Dajmon (68) je izgradio svog zajmodavca u najvećeg američkog kreditora po imovini, tržišnoj kapitalizaciji i nizu drugih mera.

Ipak, Dajmon je dodao da još uvek ima energiju koju je oduvek imao u vođenju velike kompanije.

Odluka o tome kada da se krene dalje će na kraju biti na odboru JPMorgana, rekao je Dajmon i pozvao investitore i analitičare da ispitaju direktore koji bi mogli da zauzmu njegovo mesto.

Na vrhu uže liste su Marien Lejk (Marianne Lake), izvršna direktorka JPMorganove potrošačke banke, i Dženifer Pipžak (Jennifer Piepszak), koja je na čelu njihove komercijalne i investicione banke; rukovodioci su dobili svoje poslednje zadatke u januaru.

Međutim, čak i kada ode sa funkcije generalnog direktora, verovatno će ostati na mestu predsednika banke, rekao je JPMorgan.

Akcije banke pale su za 3,6 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.