I drugi bankarski rukovodioci dele njegovo mišljenje

Generalni direktor banke JPMorgan smatra da treba zabraniti kriptovalute

InvesticijeNovacSvet

7.12.2023 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Generalni direktor banke JPMorgan smatra da treba zabraniti kriptovalute Generalni direktor banke JPMorgan smatra da treba zabraniti kriptovalute
Generalni direktor banke JPMorgan Džejmi Dajmon (Jamie Dimon) obrušio se na bitcoin i svoje kolege, sugerišući da bi kriptovalute trebalo da budu zabranjene. „Uvek... Generalni direktor banke JPMorgan smatra da treba zabraniti kriptovalute

Generalni direktor banke JPMorgan Džejmi Dajmon (Jamie Dimon) obrušio se na bitcoin i svoje kolege, sugerišući da bi kriptovalute trebalo da budu zabranjene.

„Uvek sam bio duboko protiv kriptovaluta, bitcoina, itd.“, rekao je čelnik najveće američke banke po imovini na ispitivanje od strane senatorke Elizabet Voren (Elizabeth Warren), tokom saslušanja u Komitetu za bankarstvo Senata. „Jedini pravi slučajevi upotrebe su za kriminalce, dilere droge… pranje novca, utaju poreza“, rekao je Dajmon, piše Seebiz.

„Da sam na mestu vlade, ugasio bih kriptovalute“, dodao je on.

Ove primedbe su najnovija Dajmonova oštra kritika na račun kriptovaluta, iako je njegova banka u velikoj meri uključena u blokčejn, tehnologiju koja omogućava industriju od 1,6 biliona dolara.

U prethodnim izjavama, Dajmon je bitcoin nazvao „zbunjujućom prevarom“, komentar koji je kasnije povukao.

Nakon dodatnog ispitivanja, Dajmon i nekoliko drugih izvršnih direktora velikih banaka dovedeni pred odbor u okviru rutinskog saslušanja u industriji složili su se da kripto kompanije treba da se suoče sa istim propisima protiv pranja novca kao i velike finansijske institucije.

Ova tema je označila retku notu jedinstva između bankarskih rukovodilaca.

„Kada je u pitanju bankarska politika, obično se ne držim za ruke sa direktorima više milijardi dolara vrednih banaka, ali ovo je pitanje nacionalne bezbednosti. Teroristima, trgovcima drogom i odmetnutim nacijama treba zabraniti korišćenje kriptovaluta za svoje opasne aktivnosti. Vreme je da Kongres reaguje“, rekla je Elizabet Voren.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...