Pad prihoda od investicionog bankarstva

Profit banke Morgan Stanley za trećinu manji u poslednjem kvartalu

BankeSvet

17.1.2024 09:33 Autor: Vladimir Jokanović 0

Profit banke Morgan Stanley za trećinu manji u poslednjem kvartalu Profit banke Morgan Stanley za trećinu manji u poslednjem kvartalu
Profit investicione banke Morgan Stanley pao je skoro za trećinu u posledniem kvartalu prošle godine, nakon što su troškovi porasli za devet odsto, delimično... Profit banke Morgan Stanley za trećinu manji u poslednjem kvartalu

Profit investicione banke Morgan Stanley pao je skoro za trećinu u posledniem kvartalu prošle godine, nakon što su troškovi porasli za devet odsto, delimično podstaknuti nizom jednokratnih troškova, uključujući pravno poravnanje sa trgovinskim poslovanjem.

Neto profitna marža banke pala je na osam odsto, sa 21 odsto u trećem kvartalu i 16 odsto pre godinu dana. Banka je saopštila da je povećala diskrecionu platu za svoje dilere uprkos lošim rezultatima, prenosi Financial Times.

Neto prihod banke Morgan Stanley u četvrtom kvartalu pao je na 1,5 milijardi dolara sa 2,2 milijarde dolara u istom periodu pre godinu dana. Za celu godinu, profit je manji za 18 procenata i iznosi 9,1 milijardu dolara.


Banka je potrošila 350 miliona dolara na otpremnine prošle godine, nakon što je otpustila više od 2.400 od oko 80.000 zaposlenih. Troškovi u vezi sa integracijom nedavnih akvizicija takođe su povećali troškove u jednici banke za upravljanje bogatstvom za deset odsto.

Prihodi od upravljanja bogatstvom ostali su na istom nivou u poslednja tri meseca prošle godine na 6,6 milijardi dolara, dok je profit u poslovanju pao za više od 20 odsto u poređenju sa godinom ranije. Akcije kompanije Morgan Stanley pale su u ponedeljak za oko četiri odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...