Ruski predsednik zadovoljan stanjem nacionalne ekonomije

Putin: Rast privrede 3,5 procenata ove godine

Svet

14.12.2023 12:51 Autor: Vladimir Jokanović 1

Putin: Rast privrede 3,5 procenata ove godine Putin: Rast privrede 3,5 procenata ove godine
Očekuje se da će u tekućoj godini rast ruske privrede, odnosno BDP-a, dostići 3,5 procenata, izjavio je u četvrtak predsednik Rusije Vladimir Putin. On... Putin: Rast privrede 3,5 procenata ove godine

Očekuje se da će u tekućoj godini rast ruske privrede, odnosno BDP-a, dostići 3,5 procenata, izjavio je u četvrtak predsednik Rusije Vladimir Putin. On je ocenio da je to dobar pokazatelj.

„To znači da smo se oporavili od prošlogodišnjeg pada, koji je bio, koliko znam, 2,1 odsto. Ako ove godine bude rast za 3,5 odsto, to znači da smo nadoknadili pad i napravili prilično ozbiljan korak napred“, rekao je Putin tokom tradicionalne godišnje konferencije za medije u Moskvi, prenosi Russia Today.

Prema njegovim rečima, inflacija je povišena i očekuje se da će do kraja godine dostići 7,5 odsto. Putin je istakao da centralna banka preduzima neophodne mere za obuzdavanje inflacije, a takođe je najavio dovoljnu marginu sigurnosti za rusku ekonomiju.

„Nije dovoljno samo se osećate samopouzdano, već i da idete napred. Ovu marginu sigurnosti obezbeđuje nekoliko komponenti. To su, najpre visoka konsolidacija ruskog društva, drugo, stabilnost finansijskog i ekonomskog sistema zemlja i treće, povećanje sposobnosti naše bezbednosne komponente“, naveo je Putin.

Putin je istakao da je stabilnost ruske ekonomije bila iznenađenje za „takozvane partnere“. Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da je „opklada na blickrig sankcijama protiv ruske ekonomije propala“.

  • SUNCE

    14.12.2023 #1 Author

    To samo Rusija i u ratu može da ima privredni rast.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...