RAST NEZAPOSLENOSTI U RUSIJI Zvanično bez posla 3,6 miliona ljudi

SvetVesti

1.9.2020 13:04 Autor: Vladimir Jokanović 0

RAST NEZAPOSLENOSTI U RUSIJI Zvanično bez posla 3,6 miliona ljudi RAST NEZAPOSLENOSTI U RUSIJI Zvanično bez posla 3,6 miliona ljudi
Prema zvaničnim podacima ruskog Ministarstva za rad broj nezaposlenih povećao sa 727.000 na 3,6 miliona. Prema rečima ministra za rad i socijalnu zaštitu Antona... RAST NEZAPOSLENOSTI U RUSIJI Zvanično bez posla 3,6 miliona ljudi

Prema zvaničnim podacima ruskog Ministarstva za rad broj nezaposlenih povećao sa 727.000 na 3,6 miliona. Prema rečima ministra za rad i socijalnu zaštitu Antona Kotjakova centri za zapošljavanje registrovali su više od 2,5 miliona osoba u periodu od početka pandemije korona virusa.

Kotjakov je objasnio da to pokazuje da su stvoreni uslovi koji podstiču građane da dođu u centre za zapošljavanje i registruju se, posebno zbog mogućnosti prijave na daljinu, prenosi RBK. Ruski ministar rekao je da stopa nezaposlenosti, izračunata prema metodologiji međunarodne organizacije rada iznosi 6,3 odsto.

On je naveo da se u avgustu poboljšala situacija na tržištu rada, jer je u avgustu broj zaposlenih u Rusiji bio veći od broja otpuštenih, kao i da je tokom aprila, maja i juna broj otpuštenih iz preduzeća bio 200 do 300 hiljada mesečno. Sredinom jula Ministarstvo rada saopštilo je da je broj zvanično registrovanih nezaposlenih u Rusiji premašio tri miliona osoba. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...