REKORDAN TRGOVINSKI DEFICIT SAD U AVGUSTU Minus veći od 67 milijardi dolara zbog kupovine zlata

SvetVesti

7.10.2020 11:28 Autor: Vladimir Jokanović 2

REKORDAN TRGOVINSKI DEFICIT SAD U AVGUSTU Minus veći od 67 milijardi dolara zbog kupovine zlata REKORDAN TRGOVINSKI DEFICIT SAD U AVGUSTU Minus veći od 67 milijardi dolara zbog kupovine zlata
Američki trgovinski predstavnik Robert Lajthajzer (Robert Lighthizer) izjavio je da je trgovinski deficit SAD od 67,1 milijarde dolara u avgustu, najviši u poslednjih 14... REKORDAN TRGOVINSKI DEFICIT SAD U AVGUSTU Minus veći od 67 milijardi dolara zbog kupovine zlata

Američki trgovinski predstavnik Robert Lajthajzer (Robert Lighthizer) izjavio je da je trgovinski deficit SAD od 67,1 milijarde dolara u avgustu, najviši u poslednjih 14 godina, nastao zbog odluke predsednika Trampa da uveze zlato, ali da ekonomija i pored toga dobro funkcioniše.

Lajthajzer je izjavio da je veliki trgovinski deficit u avgustu nastao kao rezultat „snažnijih performansi američke ekonomije u jeku epidemije korona virusa“ u poređenju sa ekonomijama zemalja članica G7, sedmočlane grupe najrazvijenijih zemalja sveta, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

„Mnogi među našim partnerima bili su gore pogođeni efektima pandemije od nas“, rekao je Lajthajzer. Ministarstvo trgovine SAD objavilo je u utorak statistiku trgovinskog bilansa, a Lajthajzer je ocenio da je uzrok deficita pandemija korona virusa, a ne politika američke administracije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...