AMERIKA POMAŽE FARMERE SA 19 MILIJARDI DOLARA Isplata počinje krajem maja

AgrobiznisIzdvajamoSvetVesti

18.4.2020 11:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

AMERIKA POMAŽE FARMERE SA 19 MILIJARDI DOLARA Isplata počinje krajem maja AMERIKA POMAŽE FARMERE SA 19 MILIJARDI DOLARA Isplata počinje krajem maja
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je program ekonomskih mera pomoći u iznosu od 19 milijardi dolara za farmere pogođene posledicama epidemije korona... AMERIKA POMAŽE FARMERE SA 19 MILIJARDI DOLARA Isplata počinje krajem maja

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je program ekonomskih mera pomoći u iznosu od 19 milijardi dolara za farmere pogođene posledicama epidemije korona virusa. U okviru ovih mera, 16 milijardi dolara biće direktno isplaćeno farmerima.

Državni sekretar za poljoprivredu Soni Perdu (Sonny Perdue) je na konferenciji za novinare u Beloj kući izjavio da će uplate biti regulisane što pre, najverovatnije do kraja maja, javlja Reuters a prenosi Tanjug. Isplata je ograničena na 250.000 dolara po pojedincu ili farmi.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP



U saradnji sa regionalnim i lokalnim distributerima američko Ministarstvo poljoprivrede otkupiće meso, mleko, povrće i druge poljoprivredne proizvode u iznosu od tri milijarde dolara koje će distribuirati bankama hrane, crkvama i humanitarnim organizacijama kako bi pomoglo milionima Amerikanaca koji se suočavaju sa nezaposlenošću usled krize izazvane epidemijom.

Perdu je ocenio da će ove mere pomoći najverovatnije biti nedovoljne i da će biti potrebna dodatna sredstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...