saradnja sa američkim proizvođačem električnih automobila

Samsung Electro-Mechanics dobio ponudu za isporuku sistema kamera Tesli

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusu

8.6.2022 17:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Samsung Electro-Mechanics dobio ponudu za isporuku sistema kamera Tesli Samsung Electro-Mechanics dobio ponudu za isporuku sistema kamera Tesli
Samsung Electro-Mechanics, glavni proizvođač elektronskih delova u Južnoj Koreji, dobio je ponudu za isporuku sistema kamera američkom proizvođaču električnih automobila Tesla, potvrdila je kompanija... Samsung Electro-Mechanics dobio ponudu za isporuku sistema kamera Tesli

Samsung Electro-Mechanics, glavni proizvođač elektronskih delova u Južnoj Koreji, dobio je ponudu za isporuku sistema kamera američkom proizvođaču električnih automobila Tesla, potvrdila je kompanija u sredu.

Kompanija je pobedila svog većeg rivala LG Innotek, još jednog južnokorejskog dobavljača kompletnih rešenja za e-mobilnost, u nedavnoj ponudi da postane jedini dobavljač kamera za električni kamion Semi i električni kamionet Cibertruck koji tek treba da bude lansiran, piše KoreaTimes.

Ranije ove godine, izvršni direktor Tesle Ilon Mask (Elon Musk) rekao je da će dva modela biti na tržištu 2023. godine. Ukupna vrednost ponude nije trenutno poznata.

Sistemi kamere su sastavni delovi električnih automobila za kvalitetnu autonomnu vožnju, u kojoj je Tesla lider u industriji. Samsung i LG su dva najveća dobavljača modula za kamere za Teslu.

Samsung Electro-Mechanics ​​će isporučivati delove Teslinim Gigafabrikama u Šangaju i Berlinu.

Kompanija je takođe nadmašila svoje konkurente da bi dobila čitave porudžbine sistema kamera koji se koriste u Teslinim električnim kamionima prošle godine, a koji su navodno procenjeni na 490 milijardi vona (389 miliona dolara).

  • MARKO7

    8.6.2022 #1 Author

    Baš me intresuje dali će sklopiti saradnju…

    Odgovori

  • Dzebac

    8.6.2022 #2 Author

    Bice to super saradnja…

    Odgovori

  • Boba3

    8.6.2022 #3 Author

    Valjda ce doprineti kvalitetu, bice to dobitak za sve

    Odgovori

  • TATJANA

    8.6.2022 #4 Author

    I to je moguce

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.6.2022 #5 Author

    Ako dodje do obostrane koristi sto je i cilj,onda hoce….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...