investicija vredna 17 milijardi dolara

Samsung odložio proizvodnju u novoj fabrici u SAD od 2025.

SvetU fokusu

26.12.2023 11:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Samsung odložio proizvodnju u novoj fabrici u SAD od 2025. Samsung odložio proizvodnju u novoj fabrici u SAD od 2025.
Samsung Electronics je odložio planove masovne proizvodnje u svojoj novoj fabrici čipova u Tejloru u Teksasu, piše Seul Economic Daily, i potencijalno naneo još... Samsung odložio proizvodnju u novoj fabrici u SAD od 2025.

Samsung Electronics je odložio planove masovne proizvodnje u svojoj novoj fabrici čipova u Tejloru u Teksasu, piše Seul Economic Daily, i potencijalno naneo još jedan udarac ambiciji Bajdenove administracije da poveća domaće isporuke poluprovodnika.

Masovna proizvodnja u budućoj fabrici vrednoj 17 milijardi dolara počeće 2025. godine, piše južnokorejski list, citirajući govor predsednika Čoja Sijunga iz Samsungovog livničkog sektora, na industrijskom događaju u San Francisku, prenosi Bloomberg.

Samsung je ranije saopštio da će fabrika početi proizvodnju u drugoj polovini 2024. kada je najavio investiciju još 2021. Portparol je potvrdio da kompanija trenutno ne može da potvrdi raspored masovne proizvodnje.

Izveštaj je usledio nakon ranije odluke Samsungovog velikog rivala Taiwan Semiconductor Manufacturing Corporation (TSMC) da odloži proizvodnju u svojoj novoj fabrici u Arizoni za 2025, prvobitno je u planu bilo da počne 2024, zbog nedostatka iskusnih građevinskih radnika i tehničara za ugradnju mašina.

Problemi sa američkim ekološkim dozvolama i usporenost Bajdenove administracije u pružanju finansijske podrške muče američke projekte na tržištu čipova.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...