tri tehnološka giganta u zajedničkoj misiji

Samsung, Qualcomm i Google stvaraju novu proširenu XR realnost

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvet

2.2.2023 19:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Samsung, Qualcomm i Google stvaraju novu proširenu XR realnost Samsung, Qualcomm i Google stvaraju novu proširenu XR realnost
Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics saopštio je u četvrtak da će sarađivati sa kompanijama Qualcomm i Google na izgradnji ekosistema za proširenu realnost (XR).... Samsung, Qualcomm i Google stvaraju novu proširenu XR realnost

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics saopštio je u četvrtak da će sarađivati sa kompanijama Qualcomm i Google na izgradnji ekosistema za proširenu realnost (XR).

Samsung je najavio partnerstvo na događaju Galaxy Unpacked u San Francisku u sredu (po lokalnom vremenu), gde je predstavio nove vodeći pametne telefone Galaxy S ― Galaxy S23 seriju, prenosi Korea Times.

„Transformisaćemo budućnost mobilne industrije tako što ćemo izgraditi XR ekosistem zajedno sa Qualcomm-om i Google-om“, rekao je Roh Tae Mun (Roh Tae-moon), predsednik kompanije Samsung Electronics Mobile eXsperience, na događaju. XR je krovni termin koji pokriva virtuelnu realnost (VR) i proširenu stvarnost (AR).

„Biće potrebno vreme da se uvedu novi proizvodi, ali mi ćemo napredovati i obezbediti vam nova ažuriranja“, rekao je on, dodajući da stvaranje novog ekosistema ne može da uradi sam Samsung i zahteva saradnju sa jakim partnerima.

Izvršni direktor kompanije Qualcomm Kristijano Amon (Cristiano Amon) i stariji potpredsednik Android-a Hiroši Lokhajmer (Hiroshi Lockheimer) u Googlu pojavili su se na bini zajedno sa Rohom da objave vest.

Amon je rekao da Samsung i Qualcomm rade zajedno na otvaranju novog sveta za XR iskustva na osnovu više od 25 godina partnerstva.

Lokhajmer je takođe naglasio važnost saradnje sa dve tehnološke firme sa najsavremenijim hardverskim i softverskim tehnologijama kako bi se u svet donela digitalna iskustva sledeće generacije.

Najava nije uključivala nikakve specifične proizvode u razvoju ili vremensku liniju za njih, ali stručnjaci iz industrije spekulišu da bi Samsung mogao razviti XR slušalice izgrađene na Qualcomm-ovom čipsetu i Google-ovom operativnom sistemu.

Najava je došla usled špekulacija da bi Samsungov rival Apple mogao da lansira svoje prve slušalice za virtuelnu stvarnost već ovog proleća.

  • GOCA BG

    3.2.2023 #1 Author

    Uskoro cemo svedociti novom tehnoloskom cudu…

    Odgovori

  • Dunja5

    3.2.2023 #2 Author

    Zanimljivo. Nadam se da ce biti uspesno.

    Odgovori

  • Maria

    4.2.2023 #3 Author

    Ne sviđa mi se..

    Odgovori

  • Tina

    4.2.2023 #4 Author

    Tehnika napreduje. Bice jos mnogo novina. Interesantno je

    Odgovori

  • LEKI

    4.2.2023 #5 Author

    Videcemo da li ce biti uspeha

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...