Spor vredan oko 117 miliona evra

Sberbanka traži od kompanije Glencore da plati isporučenu naftu

BankeSvet

8.11.2022 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sberbanka traži od kompanije Glencore da plati isporučenu naftu Sberbanka traži od kompanije Glencore da plati isporučenu naftu
Sberbanka, jedna od najvećih ruskih banaka, pokrenula je spor pred moskovskim Arbitražnim sudom protiv britanskog giganta Glencore, i traži isplatu ugovorene sume i penala... Sberbanka traži od kompanije Glencore da plati isporučenu naftu

Sberbanka, jedna od najvećih ruskih banaka, pokrenula je spor pred moskovskim Arbitražnim sudom protiv britanskog giganta Glencore, i traži isplatu ugovorene sume i penala u vezi sa dva ugovora o isporuci nafte.

Ukupna vrednost spora je oko 117 miliona evra, a odnosi se na naplatu nafte isporučene na ukrajinsko-mađarsku i ukrajinsko-slovačku granicu u martu ove godine, objavio je SeeBiz pozivajući se na Reuters.

Sberbanka je novinskoj agenciji potvrdila da je spor pokrenula kao „iznuđenu meru“, pošto je nekoliko puta bezuspešno pokušala da postigne vansudski sporazum.

Prvo ročište u sporu Sberbanke i Glencore zakazano je za 6. decembar pred Arbitražnim sudom u Moskvi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...