SEKTOR ZABAVE GUBI 160 MILIJARDI DOLARA ZBOG KORONE Teže pogođena pozorišta širom sveta

KulturaLifestyleSvetVestiZanimljivosti

26.5.2020 11:09 Autor: Julijana Vincan 2

SEKTOR ZABAVE GUBI 160 MILIJARDI DOLARA ZBOG KORONE Teže pogođena pozorišta širom sveta SEKTOR ZABAVE GUBI 160 MILIJARDI DOLARA ZBOG KORONE Teže pogođena pozorišta širom sveta
Prema prognozama kompanije „Ampere Analysis“, koja se bavi analizom tržišta, globalni sektor zabave izgubiće u narednih pet godina 160 milijardi dolara (146 milijardi evra)... SEKTOR ZABAVE GUBI 160 MILIJARDI DOLARA ZBOG KORONE Teže pogođena pozorišta širom sveta

Prema prognozama kompanije „Ampere Analysis“, koja se bavi analizom tržišta, globalni sektor zabave izgubiće u narednih pet godina 160 milijardi dolara (146 milijardi evra) rasta, kao rezultat krize izazvane pandemijom Covida-19.

Iako će se najveći uticaj osetiti tokom ove i naredne godine, rast će se smanjivati svake godine tokom trajanja petogodišnjeg prognoznog perioda, navodi „Ampere“ u analizi objavljenoj na sajtu firme.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Pozorišta teže pogođena

Mada će veći deo sektora zabavne industrije osetiti negativne efekte pandemije, „Ampere Analysis“ identifikovao je najveće gubitnike.

Oglašavanje je najteže pogođeno i kratkoročno i uopšte, ali analiza sektora zabave pokazuje da su oblasti poput pozorišta proporcionalno teže pogođene“, konstatovano je u analizi.

Međusobna povezanost oblasti u industriji zabave znači da se niz efekata u ostalim oblastima neće u potpunosti osetiti tokom narednih nekoliko godina.

  • Irina

    30.5.2020 #1 Author

    Nazalost i ovaj sektor je pogodjen usled Covida, nadam se da ce se brzo oporaviti

    Odgovori

  • kaćica

    29.4.2022 #2 Author

    Treba vremena da se sve vrati u normalu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...