nakon početka rata u ukrajini

Škoda počela proizvodnju ključne komponente u svojoj matičnoj fabrici

AutomobiliBiznisFirme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

7.6.2022 19:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Škoda počela proizvodnju ključne komponente u svojoj matičnoj fabrici Škoda počela proizvodnju ključne komponente u svojoj matičnoj fabrici
Nakon što je ruska invazija na Ukrajinu poremetila snabdevanje, Škoda je započela proizvodnju ključne komponente u svojoj matičnoj fabrici. Škoda proizvodi kablove u svojoj... Škoda počela proizvodnju ključne komponente u svojoj matičnoj fabrici

Nakon što je ruska invazija na Ukrajinu poremetila snabdevanje, Škoda je započela proizvodnju ključne komponente u svojoj matičnoj fabrici.

Škoda proizvodi kablove u svojoj matičnoj fabrici u Češkoj nakon što je rat u Ukrajini prekinuo isporuke ključne komponente.

Škoda i drugi brendovi Vollkswagen grupe, zajedno sa BMV-om, Mercedes-Benzom i Fordom, pretrpeli su zastoje u proizvodnji u svojim evropskim fabrikama od ruske invazije na Ukrajinu i primorali su ukrajinske fabrike komponenti da smanje proizvodnju, piše Automotive News Europe.

Škoda sada sklapa snopove kablova u svojoj fabrici u Mladoj Boleslavi kod Praga za mali karavan Fabiu. Češki proizvođač kablovskih delova PEKM Kabeltechnik izgradio je neophodnu proizvodnu opremu u montažnim halama koje je obezbedila Škoda. U montažnoj proizvodnji radi 35 žena iz fabrike PEKM Kabeltechnik u Ukrajini u Lavovu, koje takođe obučavaju nove zaposlene.

PEKM Kabeltechnik je deo grupe za komercijalna vozila sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Proizvodnja kablovskih snopova za modele Octavia, Kodiaq, Karoq i Suberb počeće u narednim nedeljama, navodi se u saopštenju Škode.

Zbog uskih grla u snabdevanju usled rata u Ukrajini, Škoda je bila prinuđena da obustavi proizvodnju potpuno električnog SUV-a Eniak na osam nedelja od 3. marta zbog nedostatka kablova.

Škoda je takođe obezbedila dodatni kapacitet kablova iz fabrike nemačke kompanije Kromberg & Schubert u Kenitri blizu Rabata, u Maroku. Pored toga, Kromberg & Schubert je trenutno povećao broj kablovskih snopova proizvedenih u ukrajinskoj fabrici u Žitomiru.

  • MARKO7

    7.6.2022 #1 Author

    Jedva čekam novu seriju Škoda vozila…

    Odgovori

  • VILENJAK

    7.6.2022 #2 Author

    Odlični automobili!

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.6.2022 #3 Author

    Brzo su reagovali i nasli resenje…

    Odgovori

  • kaćica

    7.6.2022 #4 Author

    Svaka cast,jaka je to firma.

    Odgovori

  • SNEZANA

    8.6.2022 #5 Author

    Tako im je najsigurnije

    Odgovori

  • goca87

    8.6.2022 #6 Author

    Bravo, snašli se

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    9.6.2022 #7 Author

    Ovo će biti šteta za ruski izvoz jer će svi kupci iz
    Evrope da se pre orijentišu na druge dobavljače.

    Odgovori

  • Oko posmatrača

    9.6.2022 #8 Author

    Meni deluju neozbiljno. Platio Oktaviu pre 10 meseci. U međuvremenu promenili bez upozorenja rok isporuke. Svaki odlazak kod dilera menja nedelju proizvodnje. Trenutno 37 ,a počelo sa 4 nedeljnom u godini. Kad sam se intenzivnije počeo zanimati za isporuku,na raznim forumima sam saznao da Škoda ima od ranije problem sa proizvodnjom, mnogo pre Ukrajine.

    Odgovori

  • MAJALG

    9.6.2022 #9 Author

    S’obzirom na stanje pametan potez.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...