Ugrožena bezbednost usled korozije

Mercedes povlači milion vozila zbog kvara kočionog sistema

AutomobiliLifestyleSvetVesti

6.6.2022 12:12 Autor: Vladimir Jokanović 6

Mercedes povlači milion vozila zbog kvara kočionog sistema Mercedes povlači milion vozila zbog kvara kočionog sistema
Nemački Mercedes-Benz najavio je povlačenje oko milion automobila iz celog sveta zbog potencijalnih problema sa njihovim kočionim sistemom. Kompanija je saopštila da će kontaktirati... Mercedes povlači milion vozila zbog kvara kočionog sistema

Nemački Mercedes-Benz najavio je povlačenje oko milion automobila iz celog sveta zbog potencijalnih problema sa njihovim kočionim sistemom. Kompanija je saopštila da će kontaktirati vlasnike vozila, jer na njihove kočnice može uticati ono što je nazvala „naprednom korozijom“.

Opoziv se odnosi na ukupno 993.407 vozila, od kojih 70.000 u Nemačkoj, prenosi BBC. Mercedes je prošle godine povukao sličan broj automobila zbog bezbednosnog problema sa njihovim sistemom za hitne pozive.

Kompanija je saopštila da su novim opozivom obuhvaćena vozila proizvedena između 2004. i 2015. godine, a reče je o serijama SUV automobilima ML i GL, kao i luksuznim mini ven vozilima R klase. „Otkrili smo da u nekim od tih vozila na funkciju pojačivača kočnica može uticati napredna korozija u predelu zglobova kućišta“, saopštio je Mercedes.

Kompanija je navela da je moguće da manevar posebno snažnog ili naglog kočenja izazove mehaničko oštećenje pojačivača kočnice. „U ovom veoma retkom slučaju, ne bi bilo moguće usporiti vozilo radnom kočnicom. Tako bi rizik od sudara ili povreda bio uvećan“, navela je nemačka kompanija.

Mercedes je saopštio sa odmah počinje sa povlačenjem vozila i da će proces uključivati inspekciju potencijalno neispravnih vozila i zamenu delova, ukoliko bude neophodno. u februaru prošle godine kompanija je povukla više od milion vozila zbog kvara u funkciji eCall, koja upozorava hitne službe o sudaru, šaljući lokaciju vozila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...