licencirane firme će same štampati delove, bez čekanja uvoza

Mercedesovi rezervni delovi direktno iz štampača

BiznisEUHi-techLifestyleVesti

19.5.2022 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mercedesovi rezervni delovi direktno iz štampača Mercedesovi rezervni delovi direktno iz štampača
Kompanija Daimler Truck pokrenula je reformu centralizovanog, skupog i sporog tradicionalnog proizvodnog sistema licenciranjem operatera za proizvodnju oko 1.500 delova trodimenzionalnim (3D) štampačima za... Mercedesovi rezervni delovi direktno iz štampača

Kompanija Daimler Truck pokrenula je reformu centralizovanog, skupog i sporog tradicionalnog proizvodnog sistema licenciranjem operatera za proizvodnju oko 1.500 delova trodimenzionalnim (3D) štampačima za Mercedes i Setra autobuse. Za sada su u bazi podataka parametri za stotinak delova, a broj dostupnih brzo raste.

Licencirane firme će tako moći same brzo da štampaju potrebne delove, umesto da ih naručuju iz dalekih skladišta, piše nemačka agencija DPA.

Nemačka grupacija sa oko 100.000 zaposlenih navodi da je najveći proizvođač kamiona i autobusa na svetu i lider u inoviranju.

Inače, 3D printeri delove štampaju mikroskopski preciznim nanošenjem tankih slojeva tečne plastike do potrebne visine. Štampanje dozvoljava proizvodnju delova bilo kog oblika, uključujući i šuplje.

Tehnologija trodimenzionalne štampe uveliko je u upotrebi ne samo u automobilskoj industriji i mašinogradnji, nego i medicini, stomatologiji i drugde.

 • SNEZANA

  19.5.2022 #1 Author

  Tehnologija je bas uznapredovala

  Odgovori

 • GOCA BG

  20.5.2022 #2 Author

  Prosto neverovatno koliko je sve unapredjeno tehnologijom…

  Odgovori

 • MAJALG

  22.5.2022 #3 Author

  Ovo je samo pokazatelj koliko je tehnologija uznapredovala.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *