Proizvodnja fotonaponske i energije vetra porasla 27,8 odsto godišnje

Snažan rast kapaciteta za OIE u Kini u prvom kvartalu

EkologijaSvetU fokusu

4.5.2023 08:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Snažan rast kapaciteta za OIE u Kini u prvom kvartalu Snažan rast kapaciteta za OIE u Kini u prvom kvartalu
Instalirani kapaciteti za obnovljivu energiju u Kini doživeli su snažan rast u prvom kvartalu ove godine u sklopu nastojanja zemlje da ostvari zelenu tranziciju,... Snažan rast kapaciteta za OIE u Kini u prvom kvartalu

Instalirani kapaciteti za obnovljivu energiju u Kini doživeli su snažan rast u prvom kvartalu ove godine u sklopu nastojanja zemlje da ostvari zelenu tranziciju, saopštila je Nacionalna energetska administracija (NEA), a prenela agencija Beta.

Kina je, kako je objavila Sinhua, zabeležila porast novoinstalisanog kapaciteta obnovljive energije za 86,5 odsto na godišnjem nivou dostigavši 47,4 miliona kilovata u prvom tromesečju, što čini 80,3 odsto novoinstalisanih kapaciteta za proizvodnju električne energije u zemlji.

Do kraja marta instalisani kapacitet obnovljive energije dostigao je oko 1,26 milijardi kilovata, saopštila je NEA.

U prvom tromesečju, proizvodnja obnovljive energije u Kini porasla je 11,4 odsto na godišnjem nivou na 594,7 milijardi kWh od čega su proizvodnja energije vetra i fotonaponske energije porasle za 27,8 odsto na godišnjem nivou.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...