Realizacija ulaganja od 2025. do 2030. godine

Stellantis planira šest milijardi dolara ulaganja u Južnu Ameriku

Svet

8.3.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stellantis planira šest milijardi dolara ulaganja u Južnu Ameriku Stellantis planira šest milijardi dolara ulaganja u Južnu Ameriku
Stellantis namerava da investira šest milijardi dolara u razvoj novih motora i vozila u Južnoj Americi. To je najveća investicija ikada u južnoameričkom automobilskom... Stellantis planira šest milijardi dolara ulaganja u Južnu Ameriku

Stellantis namerava da investira šest milijardi dolara u razvoj novih motora i vozila u Južnoj Americi.

To je najveća investicija ikada u južnoameričkom automobilskom sektoru, a izdaci će podržati lansiranje više od četrdeset modela automobila i razvoj motora sposobnih za sagorevanje različitih goriva, objavio je SeeBiz.

Reč je o motoru s unutrašnjim sagorevanjem koji je dizajniran za rad i na benzin i na etanol.

Stellantis takođe planira vozila sa hibrid-flex i plug-in hibrid-flex pogonom, a proizvodiće najmanje jedan potpuno električni automobil u tom regionu. Investicije bi trebalo da budu realizovane od 2025. do 2030. godine.

Novi motori razvijaju se kako bi bili kompatibilni sa postojećim Stellantisovim modelima kao i proizvodnim linijama u fabrikama u Južnoj Americi.

Novi hibridni modeli s fleksibilnim gorivom trebalo bi da budu lansirani krajem 2024. godine a neka vozila će dobiti automatski menjač s dvostrukim kvačilom.

Stellantis, kako podseća SeeBiz, ima tržišni udeo od 31,4 odsto u Brazilu i 23,5 odsto na prostoru Južne Amerike a prošle godine je na tom kontinentu isporučio više od 878 hiljada vozila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...