pravila stupaju na snagu od 15. decembra

Tajland odobrio novu uredbu o radu noćnih klubova kako bi privukao više turista

BiznisSvet

28.11.2023 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Tajland odobrio novu uredbu o radu noćnih klubova kako bi privukao više turista Tajland odobrio novu uredbu o radu noćnih klubova kako bi privukao više turista
Kabinet Tajlanda odobrio je ministarsku uredbu kojom se produžava radno vreme noćnih klubova i zabavnih objekata u pokušaju da privuče više turista, rekao je... Tajland odobrio novu uredbu o radu noćnih klubova kako bi privukao više turista

Kabinet Tajlanda odobrio je ministarsku uredbu kojom se produžava radno vreme noćnih klubova i zabavnih objekata u pokušaju da privuče više turista, rekao je portparol vlade u utorak, prenosi Reuters.

Prostorima za zabavu, klubovima i karaoke barovima u Bangkoku, Puketu, Pati, Čijang Maju i Samuiju, popularnim turističkim destinacijama, bić́e dozvoljeno da ostanu otvoreni dva dodatna sata do četiri časa ujutro.

Tajlandski premijer Sreta Tavisin (Srettha Thavisin) ranije je rekao da će nova pravila početi 15. decembra.
Turistička industrija je ključni pokretač ekonomije ove zemlje, koja beleži spor rast u poređenju sa regionalnim kolegama, i koju Sretina vlada želi da oživi stimulativnim merama.

Odluka da se prostorima za zabavu dozvoli da ostanu otvoreni duže je najnoviji korak koji je vlada preduzela da poveća dolaske iz inostranstva nakon što je vlada u septembru ukinula vize za kineske posetioce, ključni izvor turista za drugu po veličini ekonomiju jugoistočne Azije.

Tajland je do sada ugostio 24,5 miliona stranih turista ove godine i predviđa 28 miliona dolazaka za celu godinu.

Pre pandemije, Tajland je zabeležio rekordnih 39,9 miliona dolazaka, od kojih je 11 miliona iz Kine. Ove godine vlada očekuje samo 3,5 miliona dolazaka iz Kine.

  • Dux011

    28.11.2023 #1 Author

    Nalaze nacine i za to podrska.

    Odgovori

  • SUNCE

    29.11.2023 #2 Author

    Ne čini mi se da će ova 2 sata da im unaprede turizam ali neka svakako probaju.

    Odgovori

  • MARIJAMACA

    29.11.2023 #3 Author

    Zasto da ne….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...