TEŠKI DANI ZA AVIOINDUSTRIJU Quantas prijavio godišnji gubitak od 1,3 milijarde dolara

SvetVesti

20.8.2020 11:31 Autor: Vladimir Jokanović 0

TEŠKI DANI ZA AVIOINDUSTRIJU Quantas prijavio godišnji gubitak od 1,3 milijarde dolara TEŠKI DANI ZA AVIOINDUSTRIJU Quantas prijavio godišnji gubitak od 1,3 milijarde dolara
Australijska aviokompanija Quantas saopštila je da njen godišnji gubitak zbog krize industrije izazvane korona virusom iznosi oko 1,31 milijardu američkih dolara. Rukovodstvo kompanije navodi... TEŠKI DANI ZA AVIOINDUSTRIJU Quantas prijavio godišnji gubitak od 1,3 milijarde dolara

Australijska aviokompanija Quantas saopštila je da njen godišnji gubitak zbog krize industrije izazvane korona virusom iznosi oko 1,31 milijardu američkih dolara. Rukovodstvo kompanije navodi da su uslovi poslovanja najgori u 100 godina dugoj istoriji Quantasa.

Kompanija je takođe saopštila da očekuje da će planirano ukidanje 4.000 do 6.000 radnih mesta biti izvršeno do kraja idućeg meseca, prenosi BBC. „Uticaj Covid-19 na sve kompanije je očigledan. To je poražavajuće i za mnoge će biti pitanje opstanka“, izjavio je izvršni direktor Quantas Group, Alan Džojs (Alan Joyce).

Globalna avioindustrija teško je pogođena ograničenjima putovanja koja su na snazi širom sveta. Prema rečima Džojsa oporavak će dugo trajati i neće biti potpun, dodajući da očekuje „značajan osnovni gubitak“ u narednoj finansijskoj godini.

Quantas navodi da je veći deo ovogodišnjeg gubitka kompanije nastao otpisivanjem vrednosti i isplatom otpremnina. S obzirom na to da su granice Australije takoreći zatvorene i da nema nagoveštaja da će se to uskoro promeniti, obnavljanje međunarodnih letova očekuje se tek u julu iduće godine, osim za letove do Novog Zelanda, koji bi mogli započeti ranije.   

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...