elektrifikacija pogona u kentakiju

Toyota će uložiti 1,3 milijarde dolara za novi električni SUV

AutomobiliLifestyleSvet

7.2.2024 14:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Toyota će uložiti 1,3 milijarde dolara za novi električni SUV Toyota će uložiti 1,3 milijarde dolara za novi električni SUV
Toyota je saopštila da će uložiti 1,3 milijarde dolara u svoj pogon u Kentakiju za napore za elektrifikaciju, uključujući montažu novog električnog SUV-a sa... Toyota će uložiti 1,3 milijarde dolara za novi električni SUV

Toyota je saopštila da će uložiti 1,3 milijarde dolara u svoj pogon u Kentakiju za napore za elektrifikaciju, uključujući montažu novog električnog SUV-a sa tri reda na baterije za tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Projekat donosi ukupnu investiciju u fabriku na skoro deset milijardi dolara, prenosi Reuters.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada su se iskusni proizvođači automobila, poput Forda, povukli od svojih ambicija za prozivodnju električnih vozila (EV) i svoj fokus prebacili na hibridne i benzinske modele.

Najavljena investicija podržava proces montaže e-vozila, ali i dodatnu liniju za pakovanje paketa baterija, koje će fabrici u Kentakiju isporučivati Toyota Battery Manufacturing North Carolina.

Fabrika u Kentakiju, ključna baza japanskog proizvođača automobila u SAD, zapošljava oko 9.400 radnika i sastavlja čak 550.000 vozila godišnje, uključujući popularnu limuzinu Camri.

Toyota je takođe podigla prognozu operativnog profita za celu godinu za skoro devet odsto, nakon što je njena zarada u trećem kvartalu nadmašila procene analitičara zahvaljujući slabijem jenu i snažnoj prodaji automobila i hibridnih vozila sa visokom maržom.

  • AJA

    7.2.2024 #1 Author

    Bravo za Toyotu….

    Odgovori

  • ZVEZDA

    8.2.2024 #2 Author

    Svaka cast 👍

    Odgovori

  • oblak67

    9.2.2024 #3 Author

    svaka cast, samo napredd

    Odgovori

  • MARAMACA

    10.2.2024 #4 Author

    Bravo,svaka cast

    Odgovori

  • colorida_cielo

    13.2.2024 #5 Author

    Jedva čekam da krenem na odmor pa ako mi nestane struje u kolima, da 2h ili 6h koliko se puni automobil, da li postoje rezervne baterije? -Koliko može el.auto da izdrži ?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...