TRAMPU SRBI DONOSE POBEDU NA IZBORIMA Ako ponovo bude predsednik posetiće našu zemlju, najavio Grenel

IzdvajamoSvetVesti

26.10.2020 08:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMPU SRBI DONOSE POBEDU NA IZBORIMA Ako ponovo bude predsednik posetiće našu zemlju, najavio Grenel TRAMPU SRBI DONOSE POBEDU NA IZBORIMA Ako ponovo bude predsednik posetiće našu zemlju, najavio Grenel
Kandidat republikanaca i aktuelni predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump) uživa blagu prednost u odnosu na Džo Bajdena (Joe Biden) u državama koje su... TRAMPU SRBI DONOSE POBEDU NA IZBORIMA Ako ponovo bude predsednik posetiće našu zemlju, najavio Grenel

Kandidat republikanaca i aktuelni predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump) uživa blagu prednost u odnosu na Džo Bajdena (Joe Biden) u državama koje su od najvećeg značaja za izbore 3. novembra, a u kojima je srpska zajednica najbrojnija.

Direktor kancelarije Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić u intervjuu za Kosovo Onlajn istakao je da pripadnici srpske zajednice u SAD, kojih je najviše u državama Viskonsin, Mičigen i Ohajo u velikoj meri podržavaju Trampa, međutim i članovi tima demokratskog kandidata Džo Bajdena zainteresovani su za podršku američkih Srba, prenosi Tanjug.

Inicijativa „Srbi za Trampa“ saopštila je da je izuzetno počastvovana što je imala priliku da ugosti specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela (Richard Grenell) u hramu Svetog Save u Milvokiju.

„Zahvaljujemo ambasadoru i predsedniku Trampu na ljubaznosti, prijateljstvu i posvećenosti našoj srpsko-američkoj zajednici“, poručili su oni i najavili punu podršku izboru Trampa.

Kako je navela ta inicijativa na Facebooku, starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić, poklonio je Grenelu knjigu posvećenu istoriji Srpske pravoslavne crkve u severnoj Americi. Grenel je dobio i flašu domaće šljivovice od domaćina, dodaje se u objavi na Fejsbuku.

Grenel se obratio na skupu u američko-srpskoj sali, u organizaciji Republikanske stranke iz Milvokija i Inicijative „Srbi za Trampa 2020“ uz kongresmena Brajana Stejla (Bryan Steil), prenosi Sputnik.

Grenel je tom prilikom rekao da će Tramp kao američki predsednik posetiti Srbiju posle izbora. „Pozivam vas da uradite nešto za predsednika, jer je on radio za vas“, rekao je Grenel okupljenim Srbima i zaključio da je „Amerika sjajna zemlja koja rešava sve probleme“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...