zelena energija sa mora

Turska dobija grant od IBRD u vrednosti od 8,3 miliona dolara za vetroelektrane

EkologijaSvetU fokusu

26.10.2023 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska dobija grant od IBRD u vrednosti od 8,3 miliona dolara za vetroelektrane Turska dobija grant od IBRD u vrednosti od 8,3 miliona dolara za vetroelektrane
Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) obezbeđuje grant u vrednosti od 8,3 miliona dolara za turske vetroelektrane na moru. Sporazum između banke i... Turska dobija grant od IBRD u vrednosti od 8,3 miliona dolara za vetroelektrane

Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) obezbeđuje grant u vrednosti od 8,3 miliona dolara za turske vetroelektrane na moru.

Sporazum između banke i Turske ima za cilj poboljšanje kapaciteta i potencijala zemlje u proizvodnji energije vetra na moru, saopštio je turski Službeni glasnik, prenosi Anadolu Agency.

Grant će se koristiti za analizu ekoloških i društvenih ograničenja, tehničku, pravnu i ekonomsku analizu i izgradnju kapaciteta kao deo studija razvoja lokacije vetroelektrana na moru.

Datum završetka granta je 31. maj 2025. godine.

Prema podacima od ovog oktobra, turska instalisana snaga vetroelektrane iznosila je 11.602 megavata, prema analizi podataka agencije Anadolu.

Svojim ulaganjima u sektor čiste energije, Turska je zauzela peto mesto u Evropi i 12. u svetu po ukupnom instalisanom kapacitetu obnovljive energije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...