čeka se reakcija amerike

Turska ograničila izvoz robe u Izrael, Tel Aviv najavio recipročne mere

BiznisSvet

9.4.2024 14:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Turska ograničila izvoz robe u Izrael, Tel Aviv najavio recipročne mere Turska ograničila izvoz robe u Izrael, Tel Aviv najavio recipročne mere
Izrael priprema listu turskih proizvoda čiji uvoz će biti zabranjen, kao recipročnu meru na prethodne korake Ankare. Tursko ministarstvo trgovine danas je saopštilo da... Turska ograničila izvoz robe u Izrael, Tel Aviv najavio recipročne mere

Izrael priprema listu turskih proizvoda čiji uvoz će biti zabranjen, kao recipročnu meru na prethodne korake Ankare.

Tursko ministarstvo trgovine danas je saopštilo da je Turska ograničila izvoz robe u Izrael, kao odgovor na rat u Gazi. Ograničenje se odnosi na proizvode od čelika, gvožđa i aluminijuma, prenos Bete.

„Izrael neće odobravati jednostrano kršenje trgovinskih sporazuma i preduzeće istovetne mere koje će naneti štetu turskoj ekonomiji. Naredio sam da se pripremi lista proizvoda čiji će Izrael izvoz sprečiti iz Turske“, napisao je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac na platformi X.

On je dodao da je naredio da budu kontaktirane druge države i organizacije u SAD kako bi bila zaustavljena ulaganja u Tursku i sprečen uvoz proizvoda iz Turske. Takođe je naveo da će od američkog Kongresa tražiti da uvede sankcije Turskoj.

U objavi na mreži X Kac je dodao da predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdoğan) „žrtvuje ekonomske interese naroda Turske za podršku ubicama Hamasa u Gazi“.

Turska je od početka napada Izraela na Gazu jedan od najglasnijih kritičara Tel Aviva. Erdogan poziva na prekid vatre i optužuje Izrael za genocid u Gazi.

  • SUNCE

    9.4.2024 #1 Author

    Erdogan cesto nije korektan prema Srbiji ali svaka mu cast za hrabrost da se suprotstavi Americkoj politici.To retko koji drzavnik sme.Cak i Evropa pokorno slusa na svoju stetu.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    9.4.2024 #2 Author

    Videcemo sta ce na kraju biti..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...