Traženje podrške javnosti za kupovinu gejmerskog giganta

U kompaniji Microsoft osnovan prvi sindikat zaposlenih u SAD

Hi-techLifestyleSvetZanimljivosti

4.1.2023 09:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U kompaniji Microsoft osnovan prvi sindikat zaposlenih u SAD U kompaniji Microsoft osnovan prvi sindikat zaposlenih u SAD
Grupa zaposlenih u kompaniji Micorosoft koji testiraju video igre, formirala je prvi sindikat u tom tehnološkom gigantu na teritoriji SAD, a taj sindikat će... U kompaniji Microsoft osnovan prvi sindikat zaposlenih u SAD

Grupa zaposlenih u kompaniji Micorosoft koji testiraju video igre, formirala je prvi sindikat u tom tehnološkom gigantu na teritoriji SAD, a taj sindikat će biti najveći u industriji video igara na svetu.

„Radnici Amerike na komunikacijama“ (Communications Workers of America, CWA) – kako se sindikat zove, saopštili su da je za pridruživanje sindikatu glasala većina od 300 zaposlenih koji u Studiju Zenimax, Microsoftovoj podružnici za video igre, proveravaju kvalitet proizvoda.

Microsoft je već rekao CWA da će prihvatiti obrazovanje sindikata u Zenimaxu, čije je sedište u Merilendu. Tim liberalnim odobrenjem Microsoft nastoji da dobije podršku javnosti za svoje dalje učvršćivanje kupovinom još jedne velike gejmerske kompanije, Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara.

Microsoft je kupio kompaniju Zenimax 2021. godine za 7,5 milijardi dolara, čime je tom proizvođaču „iks-boksova“ predao kontrolu nad Bethesda Softworks i popularnim gejmerskim franšizama The Elders Scrolls, Doom i Fallout.

Kampanja za osnivanje sindikata počela pre no što je Microsoft preuzeo Zenimax zbog zabrinutosti zaposlenih za svoj položaj u kompanijama za video igre koje su po mnogo čemu specifične, prenela je Beta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...