Investiciona banka otkupiće akcije švajcarskog zajmodavca za tri milijarde dolara

UBS prihvatio predlog da preuzme Credit Suisse

BankeSvet

22.3.2023 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UBS prihvatio predlog da preuzme Credit Suisse UBS prihvatio predlog da preuzme Credit Suisse
Investiciona kompanija UBS priprema se da započne pregovore sa Majklom Klajnom (Michael Klein) o raskidu ugovora koji bi omogućio da pregovarač sa Wal Street-a... UBS prihvatio predlog da preuzme Credit Suisse

Investiciona kompanija UBS priprema se da započne pregovore sa Majklom Klajnom (Michael Klein) o raskidu ugovora koji bi omogućio da pregovarač sa Wal Street-a preuzme kontrolu nad većim delom investicione banke Credit Suisse.

Kompanija UBS prihvatila je predlog da otkupi švajcarsku banku Credit Suisse za tri milijarde švajcarskih franaka (3,23 milijarde dolara) u akcijama i da preuzme gubitke u vrednosti do pet milijardi franaka (5,4 milijarde dolara), kako bi se izbegla veća tržišna previranja u globalnom bankarstvu.

Klajn, iskusni pregovarač, sproveo je pripajanje svoje istoimene savetodavne firme (Clein) i jedinice Credit Suisse koja se bavi investicionim bankarstvom iz koje je nastao CS First Boston, kao samostalno poslovanje koje bi on vodio iz Njujorka, piše Reuters.

Kompanija UBS je unajmila pravni tim koji će ispitati mogućnost poništavanja ugovora koji je Credit Suisse banka potpisala sa Klajnom na najjeftiniji mogući način, naveli su anonimni izvori za Financial Times.

Izvor blizak UBS-u naveo je da je dogovor sklopljen kada banka nije imala drugog izbora, ali da se situacija promenila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...