UOČI SASTANKA OPEC+ I RUSIJE Sve izgledniji dogovor o ograničenju proizvodnje nafte

SvetVesti

8.4.2020 15:23 Autor: Vladimir Jokanović 0

UOČI SASTANKA OPEC+ I RUSIJE Sve izgledniji dogovor o ograničenju proizvodnje nafte UOČI SASTANKA OPEC+ I RUSIJE Sve izgledniji dogovor o ograničenju proizvodnje nafte
Puno se očekuje od sastanka država OPEC+ i Rusije koji će biti održan u četvrtak 9. aprila u 16 sati po srednjeveropskom vremenu, a... UOČI SASTANKA OPEC+ I RUSIJE Sve izgledniji dogovor o ograničenju proizvodnje nafte

Puno se očekuje od sastanka država OPEC+ i Rusije koji će biti održan u četvrtak 9. aprila u 16 sati po srednjeveropskom vremenu, a konkretno da će konačno biti postignut dogovor o smanjenju svetske proizvodnje sirove nafte. Prema informacijama kojima barataju ruski mediji, pozivajući se na izvore Bloomberga, OPEC je pripremio nekoliko opcija za postepeno smanjenje dnevne proizvodnje za oko 10 miliona barela.

OPEC je uradio analizu koja pokazuje da će globalna potražnja za gorivom u drugom kvartalu ove godine opasti za 11,9 miliona barela dnevno, prenele su RIA novosti. Druga opcija predviđa da će neke zemlje odbaciti predlog o smanjenju proizvodnje nafte, ali nije navedeno koje su to zemlje.

Konačan dogovor o smanjenju proizvodnje nafte zemalja OPEC+ zavisiće od količina kojih su spremni da se odreknu ostali proizvođači, poput SAD, Kanade, Brazila i Rusije. Trenutno se u svetu proizvodi oko 100 barela nafte dnevno, što je šest puta više od potražnje, zbog čega je njena cena niska.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...