Kurirska služba žrtva internet prevare

UPS se konsultuje sa stručnjacima nakon fišing napada na špeditere i kupce

BiznisSvet

29.6.2023 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

UPS se konsultuje sa stručnjacima nakon fišing napada na  špeditere i kupce UPS se konsultuje sa stručnjacima nakon fišing napada na  špeditere i kupce
Kompanija za isporuku paketa UPS, saopštila je da sarađuje sa pravnim zvaničnicima i spoljnim stručnjacima nakon izveštaja o fišingu, odnosno tekstualnim porukama koje su... UPS se konsultuje sa stručnjacima nakon fišing napada na  špeditere i kupce

Kompanija za isporuku paketa UPS, saopštila je da sarađuje sa pravnim zvaničnicima i spoljnim stručnjacima nakon izveštaja o fišingu, odnosno tekstualnim porukama koje su poslate određenim špediterima i njihovim kupcima u Kanadi. Kompanija nije objavila broj kupaca i pošiljalaca koji su pogođeni ovim incidentom.

„Organi za sprovođenje zakona su ukazali da je došlo do porasta fišinga tj. prevare čiji je cilj krađa podataka i identiteta, što utiče na brojne špeditere, kao i na druge industrije“, navodi UPS u saopštenju, prenosi Reuters.

Nekoliko kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama bilo je izloženo takvim incidentima, što ih je navelo da pojačaju napore da obezbede svoje poslovanje.

UPS je naveo da su u Kanadi slali pisma upozorenja koja su sadržala informacije o incidentima vezanim za zaštitu podataka i to licima čiji su podaci mogli biti involvirani.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...