Razvoj beskontaktne tehnologije uzrok otpuštanja

Uređaji za plaćanje skeniranjem dlana kompanije Amazon dostupni u 200 objekata

Hi-techLifestylePoslovanjeSvet

22.3.2023 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Uređaji za plaćanje skeniranjem dlana kompanije Amazon dostupni u 200 objekata Uređaji za plaćanje skeniranjem dlana kompanije Amazon dostupni u 200 objekata
Tehnologija za skeniranje dlana ili plaćanje bez blagajne ugrađena je u više od 200 objekata kompanije Amazon.com i drugih maloprodajnih lanaca, izjavio je potpredsednik... Uređaji za plaćanje skeniranjem dlana kompanije Amazon dostupni u 200 objekata

Tehnologija za skeniranje dlana ili plaćanje bez blagajne ugrađena je u više od 200 objekata kompanije Amazon.com i drugih maloprodajnih lanaca, izjavio je potpredsednik ove firme.

E-commerce gigant proširuje primenu svoje beskontaktne tehnologije na postojeće klijente, izjavio je Dilip Kumar, potpredsednik kompanije.

Amazon je odbio da objavi tačne brojke, međutim kompanija je u junu 2022. godine saopštila da se tehnologija koristi na 69 lokacija u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, piše Reuters.

Takođe, kompanija sklapa nove poslove. Američki lanac kafića Paner Bread predstavio je u svojim objektima na svim lokacijama u Sent Luisu Amazon One uređaje, koji omogućavaju kupcima da svoje porudžbine plate skeniranjem dlana. Kumar je izjavio da će u narednim mesecima uređaji biti postavljeni u 10 ili 20 Panera kafića.

Kupovina skeniranjem dlana bi takođe omogućila Paneri da otvori nagradne račune i istoriju porudžbina za posetioce restorana, navode iz ove dve kompanije.

Proširenja reflektuju potražnju za Amazonovom beskontaktnom tehnologijom uprkos makroekonomskim okolnostima, rekao je on. Više od 50 instalacija zabeleženo je kod nezavisnih prodavaca, stadiona i univerzitetskih kupaca, dok su ostali uređaji postavljeni u lancu Whole Foods i drugim Amazonovim prodavnicama, dodao je on.

Razvoj ove tehnologije doveo je do toga da e-commerce kompanija najavi ukidanje dodatnih 9.000 radnih mesta, odnosno ukupno 27.000 otkaza od novembra. Biće ukinuta i pojedina radna mesta u jedinici Amazon Web Services (AWS), sektoru klaud računarstva u kom i Kumar radi.

On je izjavio da otpuštanja ukazuju da “nema promene strategije” za AWS, koji prodaje tehnologiju za maloprodaje i druge poslovne aplikacije. Očekivao je da na taj deo poslovanja neće uticati sadašnje ekonomske turbulencije.

  • MARKO7

    22.3.2023 #1 Author

    Tehnologija je baš napredovala

    Odgovori

  • TATJANA

    23.3.2023 #2 Author

    Uskoro nećemo biti potrebni nigde

    Odgovori

  • Gaga45

    26.3.2023 #3 Author

    Sta ce tek biti

    Odgovori

  • Coka13

    29.3.2023 #4 Author

    Tehnologija je izuzetno napredovala, nije ništa čudno.

    Odgovori

  • MALENA

    2.4.2023 #5 Author

    Šta će tek biti kroz koju godinu?

    Odgovori

  • Vale

    30.4.2023 #6 Author

    Sve ima svoje prednosti a I mane

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...