glavni prioritet rešavanje rastućih troškova života

Velika Britanija smanjuje energetske subvencije za preduzeća

BiznisFirme u fokusuSvet

10.1.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Velika Britanija smanjuje energetske subvencije za preduzeća Velika Britanija smanjuje energetske subvencije za preduzeća
Velika Britanija će smanjiti energetske subvencije za preduzeća za sledeću finansijsku godinu na 5,5 milijardi funti (GBP) odnosno oko 6,25 milijardi evra, nakon što... Velika Britanija smanjuje energetske subvencije za preduzeća

Velika Britanija će smanjiti energetske subvencije za preduzeća za sledeću finansijsku godinu na 5,5 milijardi funti (GBP) odnosno oko 6,25 milijardi evra, nakon što je vlada ocenila da je trenutni nivo podrške neodrživo skup.

Predviđa se da će aktuelni šestomesečni program energetske podrške koji će isteći krajem marta iznositi 18,4 milijardi funti ili oko 20,9 milijardi evra, prenosi Mina.

Britanski ministar finansija Džeremi Hant (Jeremy Hunt), naveo je u saopštenju da je njegov glavni prioritet rešavanje rastućih troškova života – nešto sa čime se bore i porodice i preduzeća.

On je rekao da to znači donošenje teških odluka za smanjenje inflacije uz pružanje podrške porodicama i kompanijama onoliko koliko je država u mogućnosti.

  • TATJANA

    11.1.2023 #1 Author

    Očigledno nema jasno definisan ciljeva, teško ih je i uspostaviti u ovakvoj krizi

    Odgovori

  • GOCA BG

    11.1.2023 #2 Author

    Smanjuje,to je politika drzave…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...