VENECIJI PRETI SOCIJALNA BOMBA Gradonačelnik moli turiste da dođu

SvetTurizam

29.4.2020 14:45 Autor: Ljiljana Begović 1

VENECIJI PRETI SOCIJALNA BOMBA Gradonačelnik moli turiste da dođu VENECIJI PRETI SOCIJALNA BOMBA Gradonačelnik moli turiste da dođu
Venecija se godinama žalila na veliki broj turista i ekološke posledice, ali sada kada turizam miruje, gradonačelnik moli turiste iz celog sveta da dođu... VENECIJI PRETI SOCIJALNA BOMBA Gradonačelnik moli turiste da dođu

Venecija se godinama žalila na veliki broj turista i ekološke posledice, ali sada kada turizam miruje, gradonačelnik moli turiste iz celog sveta da dođu u ovaj italijanski grad.

„Svima koji budu mogli da putuju u narednim mesecima poručujem – dođite u Veneciju“, rekao je Luiđi Brugnaro (Luigi Brugnaro), prenele su svetske agencije. On je predstavio dokument koji je potpisalo 65 udruženja kojim pozivaju Vladu u Rimu da pruži jasne smernice o tome kako i kada hoteli mogu ponovo da počnu sa radom.

„Više ne možemo da priuštimo da zaustavimo jednu od najvažnijih industrijskih lokomotiva“, rekao je Brugnaro i dodao da se Venecija suočava sa „socijalnom bombom“ koja je već aktivirana.

Foto:Pexels.com

Venecija je u potpunosti zavisna od turizma. Grad je trenutno potpuno prazan zbog strogih mera izolacije i ograničenja putovanja koja su na snazi širom Italije, Evrope i ostatka sveta. Regija Veneto, sa Lombardijom u Italiji, bila je jedna od regija koja je najviše pogođena epidemijom korona virusa.

Brugnaro je, takođe, pozvao centralnu vladu za pomoć, tražeći produženje pomoći države za radnike u turističkom sektoru. Italija je trenutno zatvorena za sve putnike iz inostranstva, osim za one koji ulaze iz poslovnih razloga. Italija je među najpogođenijim zemljama pandemijom korona virusa, sa više od 27.000 smrtnih slučajeva i preko 200.00 zaraženih.

  • Irina

    30.4.2020 #1 Author

    Usled rigoroznih mera postavljenih svuda u svetu radi zastite ljudskih zivota dugo ce vremena proci dok se ne stabilizuje na prvom mestu zivot ljudi, pa ekonomsko stanje svake zemlje pogodjene situacijom, zato mislim da treba pruziti podrsku i pokrenuti turizam u svakoj zemlji po okoncanju pandemije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...