Samsung u Hanoju otvorio centar za istraživanje i razvoj

Vijetnam ulaže napore da postane regionalni tehnološki centar

Svet

4.7.2023 14:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vijetnam ulaže napore da postane regionalni tehnološki centar Vijetnam ulaže napore da postane regionalni tehnološki centar
Decenijama je Vijetnam bio dom jeftinih proizvodnih kapaciteta i jeftine radne snage. Poslednjih godina, međutim, vlada i privatni sektor učinili su veliki napor da... Vijetnam ulaže napore da postane regionalni tehnološki centar

Decenijama je Vijetnam bio dom jeftinih proizvodnih kapaciteta i jeftine radne snage.

Poslednjih godina, međutim, vlada i privatni sektor učinili su veliki napor da dovedu strušnjake iz raznih oblasti sa ciljem da Vijetnam bude regionalni tehnološki centar, piše Business Times.

Ovo je privuklo pažnju brojnih globalnih tehnoloških divova, od kojih su mnogi pojačali svoja ulaganja u visokotehnološke sektore Vijetnama.

Prošlog decembra, Samsung je otvorio centar za istraživanje i razvoj vredan 220 miliona dolara u glavnom gradu Hanoju, njegovom najvećem centru u jugoistočnoj Aziji. U pitanju je objekat sa 2 000 zaposlenih koji se diže na 16 spratova I u kome rade talentovani mladi stručnjaci koji su diplomirali na najboljim fakultetima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...