Od helikoptera u cirkulaciji flota bi mogla da bude smanjena za 30 odsto

Vodećoj ruskoj avio-kompaniji preti prizemljenje zbog nedostatka rezervnih delova

BiznisSvet

19.5.2023 10:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vodećoj ruskoj avio-kompaniji preti prizemljenje zbog nedostatka rezervnih delova Vodećoj ruskoj avio-kompaniji preti prizemljenje zbog nedostatka rezervnih delova
Jedna od najvećih ruskih avio-kompanija Utair sa velikom mrežom u Sibiru bi mogla da ima trećinu svojih helikoptera van pogona zbog teškoća u nabavci... Vodećoj ruskoj avio-kompaniji preti prizemljenje zbog nedostatka rezervnih delova

Jedna od najvećih ruskih avio-kompanija Utair sa velikom mrežom u Sibiru bi mogla da ima trećinu svojih helikoptera van pogona zbog teškoća u nabavci delova, rekao je šef kompanije.

Generalni direktor Utair-a Andrej Martirosov je ukazao na sajmu avijacije da sankcije koje je zapad uveo Rusiji posle početka njene invazije na Ukrajinu pogađaju rusku privredu, prenosi Beta.

Ruski zvaničnici tvrdili su da će zemlja moći da nađe zamene za strane delove i druge predmete.

„Od helikoptera u cirkulaciji flota bi mogla da bude smanjena za 30 odsto. Ovo je naravno uglavnom zbog motora, kako za helikoptere strane proizvodnje tako i domaće helikoptere gde motori nisu domaće proizvodnje“, rekao je Martirosov, prenela je novinska agencija TASS.

Utair je četvrta po veličini ruska avio-kompanija koja ima više od 200 aviona i helikoptera i pruža kako zakazane letove tako i čarter letove, a saobraćaj joj je usmeren ka velikim naftnim poljima i rudarskim oblastima u Sibiru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...