Finansijski detalji sporazuma još uvek nisu poznati

Volkswagen razvija tehnologiju autonomnih vozila, udružuje snage sa Qualcommom

AutomobiliBiznisLifestyleSvet

4.5.2022 12:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Volkswagen razvija tehnologiju autonomnih vozila, udružuje snage sa Qualcommom Volkswagen razvija tehnologiju autonomnih vozila, udružuje snage sa Qualcommom
Nemački proizvođač automobila Volkswagen ulazi u dugoročno partnerstvo s američkim proizvođačem čipova Qualcommom, zbog razvoja tehnologije autonomne vožnje. Qualcommov integrisani čip koristiće se u... Volkswagen razvija tehnologiju autonomnih vozila, udružuje snage sa Qualcommom

Nemački proizvođač automobila Volkswagen ulazi u dugoročno partnerstvo s američkim proizvođačem čipova Qualcommom, zbog razvoja tehnologije autonomne vožnje.

Qualcommov integrisani čip koristiće se u novim Volkswagenovim modelima „od sredine decenije“, saopšteno je iz Volkswagenovog softverskog odseka Cariada.

Finansijski detalji sporazuma nisu objavljeni, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

Izvršni direktor Volkswagena, Herbert Dies (Herbert Diess), rekao je da će sva vozila grupe sa standardizovanim Cariadovim softverom biti opremljena tehnologijom američke kompanije.

U januaru je Volkswagen objavio da će podršku u razvoju softvera za autonomnu vožnju tražiti od Boscha.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...