Partner na projektu Universal Music

YouTube u saradnji sa umetnicima ispituje upotrebu AI u muzici

LifestyleSvet

22.8.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

YouTube u saradnji sa umetnicima ispituje upotrebu AI u muzici YouTube u saradnji sa umetnicima ispituje upotrebu AI u muzici
YouTube pokreće inkubator za rad sa umetnicima i muzičarima na istraživanju upotrebe veštačke inteligencije u muzici, navodi se na blogu platforme YouTube. Alphabet je... YouTube u saradnji sa umetnicima ispituje upotrebu AI u muzici

YouTube pokreće inkubator za rad sa umetnicima i muzičarima na istraživanju upotrebe veštačke inteligencije u muzici, navodi se na blogu platforme YouTube.

Alphabet je prijavio Universal Music kao svog prvog partnera za inkubator i radiće sa umetnicima uključujući brazilsku pevačicu Anitu (Anitta), Bjorna Ulveusa (Björn Ulvaeus) iz grupe ABBA i Maksa Rihtera (Max Ricther), prenosi Reuters.

„Inkubator će pomoći da YouTube prikupi informacije, dok radimo sa nekim od najinovativnijih muzičkih umetnika, tekstopisaca i producenata širom industrije“, napisao je na blogu izvršni direktor platforme YouTube Nil Mohan (Neal Mohan).

Grupa će „pomoći u prikupljanju uvida u generativne AI eksperimente i istraživanja koja se razvijaju na platformi YouTube“, rekao je Mohan, dodajući da će YouTube dovesti više partnera.

Generativna AI je veštačka inteligencija sposobna da generiše tekst, slike, zvukove i druge podatke.

Sa lansiranjem četbota ChatGPT krajem prošle godine, tehnologija je usvojena u nizu industrija, čak i kada zakonodavci nameću pravila koja sprečavaju njenu zloupotrebu, uključujući kršenje autorskih prava.

YouTube je saopštio da će dalje ulagati u tehnologiju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, uključujući razvoj svog alata za upravljanje autorskim pravima, Content ID, kako bi zaštitio gledaoce i kreatore.

  • SHALIMAR

    26.8.2023 #1 Author

    Puno ce olaksati posao kada je u pitanju zloupotreba…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...