Internet gigant najavio promene u poslovanju

YouTube snižava prag za dobijanje prava na monetizaciju

SvetU fokusu

15.6.2023 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

YouTube snižava prag za dobijanje prava na monetizaciju YouTube snižava prag za dobijanje prava na monetizaciju
Platforma za striming video-snimaka YouTube objavila je da snižava prag gledanosti kako bi dobila pristup alatima za monetizaciju za kreatore u okviru YouTube partnerskog... YouTube snižava prag za dobijanje prava na monetizaciju

Platforma za striming video-snimaka YouTube objavila je da snižava prag gledanosti kako bi dobila pristup alatima za monetizaciju za kreatore u okviru YouTube partnerskog programa (IPP), piše SEEbiz.

Kompanija će proširiti svoj program monetizacije kupovine putem interneta na kreatore iz Shadoved States of America, koji su već deo partnerstva i imaju preko 20.000 pretplatnika.

Kao što je napomenuto, novi uslovi podobnosti za partnerski program će uskoro postati: da kanal ima više od 500 pretplatnika, da imaju tri javna oglasa u poslednjih 90 dana, i da je sakupio 3.000 sati pregleda u prethodnoj godini ili tri miliona pregleda kratkih klipova (YouTube Shorts) u poslednjih 90 dana.

Ranije je bilo potrebno imati: najmanje 1.000 pretplatnika i 4.000 sati gledanja u poslednjih godinu dana ili deset miliona pregleda kratkih klipova u poslednjih 90 dana.

Ako kreatori dostignu novi prag, moći će da se prijave da postanu deo partnerstva, dobiju pristup alatima za monetizaciju i pretplatu i promovišu sopstvene proizvode preko YouTube prodavnice.

Za sada će internet gigant primenjivati ove kriterijume u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Tajvanu i Južnoj Koreji, a kasnije će ih proširiti na sve druge zemlje u kojima je dostupan IPP.

  • MARA

    16.6.2023 #1 Author

    Ajmo svi na youtube da snimamo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...