usmeravanje investicija u najrelevantnije i najuticajnije sektore

Zelenski i izvršni direktor kompanije BlackRock o obnovi privrede u Ukrajini

InvesticijeSvet

28.12.2022 19:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Zelenski i izvršni direktor kompanije BlackRock o obnovi privrede u Ukrajini Zelenski i izvršni direktor kompanije BlackRock o obnovi privrede u Ukrajini
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i izvršni direktor BlackRock-a Lari Fink (Larry Fink) složili su se da koordiniraju napore u ulaganja i rekonstrukciju za obnovu... Zelenski i izvršni direktor kompanije BlackRock o obnovi privrede u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i izvršni direktor BlackRock-a Lari Fink (Larry Fink) složili su se da koordiniraju napore u ulaganja i rekonstrukciju za obnovu privrede zemlje, navodi se u predsedničkom saopštenju u sredu.

Zelenski je održao video konferenciju sa Finkom, koji vodi multinacionalnu investicionu kompaniju sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama koja upravlja imovinom klijenata vrednom oko osam biliona dolara, prenosi Anadolu Agency.

Oni su se složili da se u bliskoj budućnosti fokusiraju na „koordinaciju svih potencijalnih investitora i učesnika u rekonstrukciji“ Ukrajine i „usmeravanje investicija u najrelevantnije i najuticajnije sektore ukrajinske privrede“, navodi se u saopštenju.

Pojedini menadžeri BlackRock-a takođe planiraju da posete Ukrajinu sledeće godine, dodaje se.

Kompanija sa sedištem u Njujorku je 10. novembra sklopila memorandum o razumevanju (MoR) sa Ministarstvom ekonomije Ukrajine u Vašingtonu, kako bi pružila savetodavnu podršku za kreiranje investicionog okvira.

Memorandum o razumevanju ima za cilj stvaranje mogućnosti za javne i privatne investitore da učestvuju u budućoj rekonstrukciji i oporavku ukrajinske privrede, navodi se u saopštenju BlackRock-a od 16. novembra.

Zelenski i Fink su u septembru razgovarali o mogućnostima privlačenja javnih i privatnih investicija u Ukrajinu, dodaje se.

Američki zakon o potrošnji od 1,7 biliona dolara za fiskalnu 2023. godinu, koji je Kongres odobrio prošle nedelje, uključuje 45 milijardi dolara pomoći Ukrajini u njenim ratnim naporima protiv Rusije.

  • Iva

    29.12.2022 #1 Author

    Bogami trebace puno ovakvih investitora da se vrati zivot u rusevine

    Odgovori

  • Jovana24

    29.12.2022 #2 Author

    Multinacionalna investiciona kompanija i maneken …

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.12.2022 #3 Author

    Zelenski bolje da se vrati u glumacke vode…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...