zbog rasplamsavanja pandemije verovatno će biti organizovana "letnja varijanta"

Svetski ekonomski forum u Davosu odložen za sredinu naredne godine

BiznisSvetVesti

20.12.2021 15:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Svetski ekonomski forum u Davosu odložen za sredinu naredne godine Svetski ekonomski forum u Davosu odložen za sredinu naredne godine
Svetski ekonomski forum (WEF) je odložio za sredinu 2022. godine svoj godišnji sastanak koji je trebalo da se održi u švajcarskom planinskom odmaralištu Davos... Svetski ekonomski forum u Davosu odložen za sredinu naredne godine

Svetski ekonomski forum (WEF) je odložio za sredinu 2022. godine svoj godišnji sastanak koji je trebalo da se održi u švajcarskom planinskom odmaralištu Davos u januaru, saopštili su njegovi organizatori.

Tradicionalno mesto sastanka svetskih poslovnih i političkih lidera, odložen je u svetlu kontinuirane neizvesnosti povodom izbijanja omikron soja korona virusa, navodi se u saopštenju organizatora, i dodaje da je sastanak sada planiran za „rano leto“, prenosi agencija Reuters.

„Aktuelni uslovi pandemije izuzetno otežavaju održavanje globalnog sastanka uživo“, navodi se na internet stranici Svetskog ekonomskog foruma, čije sedište je inače u Ženevi.

„Uprkos strogim zdravstvenim protokolima, prenosivost omikrona i njegov uticaj na putovanja i mobilnost učinili su odlaganje neophodnim“, dodaju organizatori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...