SVETSKI PROGRAM ZA HRANU LAUREAT NOBELOVE NAGRADE ZA MIR Priznanje agenciji UN za borbu protiv gladi

SvetU fokusuVesti

9.10.2020 11:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

SVETSKI PROGRAM ZA HRANU LAUREAT NOBELOVE NAGRADE ZA MIR Priznanje agenciji UN za borbu protiv gladi SVETSKI PROGRAM ZA HRANU LAUREAT NOBELOVE NAGRADE ZA MIR Priznanje agenciji UN za borbu protiv gladi
Agencija Ujedinjenih nacija za hranu, svetski program za hranu (WFP) dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir zbog svoje borbe protiv gladi, saopštio je... SVETSKI PROGRAM ZA HRANU LAUREAT NOBELOVE NAGRADE ZA MIR Priznanje agenciji UN za borbu protiv gladi

Agencija Ujedinjenih nacija za hranu, svetski program za hranu (WFP) dobitnik je ovogodišnje Nobelove nagrade za mir zbog svoje borbe protiv gladi, saopštio je Nobelov komitet.

Ovo je 101 put da se ovo prestižno priznanje dodeljuje, podseća BBC, nagradu, vrednu 1,1 miliona dolara, dobitnik će primiti 10. decembra u Oslu.

Ovo je trenutak na koji smo veoma ponosni. Nominacija je bila velika stvar, ali sada kada smo dobili nagradu, možemo da kažemo da je to podvig„, kazao je portparol WFP Tomson Firl, nakon vesti o tome da je ova organizacija laureat najznačajnijeg prizanja koje dodeljuje Nobelov komitet sa sedištem u Oslu.

Agencija UN za hranu, svetski program za hranu svake godine, prema zvaničnim procenama pomaže siromašnima u 88 zemalja sveta. Zahvaljujući ovoj organizaciji pomoć dobija oko 97 miliona ljudi šitom planete.

Ove godine u trci za ovu prestižnu nagradu bilo je 318 kandidata, od čega 211 pojedinaca i 107 organizacija.

Nobelova nagrada za mir prvi put je dodeljena 1901. godine, a među dosadašnjim dobitnicima su Ujedinjene nacije i tadašnji generalni sekretar Kofi Anan, Evropska unija, Majka Tereza, nekadašnji predsednici SAD Džimi Karter i Barak Obama. Poslednji laureat ovog najznačajnijeg priznanja na svetu bio je etiopijski premijer Abij Ahmed.

Tagovi
SVET U FOKUSU
  • Milovan94

    9.10.2020 #1 Author

    Zasluženo. Treba dosta raditi na tome da se glad u svetu potpuno iskoreni. Ponižavajuće je za celokupno čovečanstvo da dozvole da neko uopšte gladuje. Odgovornost je na svima nama.

    Odgovori

  • Tatjana

    9.10.2020 #2 Author

    Bravo

    Odgovori

  • Irina

    9.10.2020 #3 Author

    Nagrada u pravim rukama Bravo za Agenciju UN

    Odgovori

  • Mdx

    10.10.2020 #4 Author

    Svaka cast

    Odgovori

  • Nataly

    12.10.2020 #5 Author

    Treba nagraditi zalaganje i rad humanitaraca.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...