SVI ANIME FILMOVI POD ISTIM KROVOM Sony kupio Crunchyroll za 1,2 milijarde dolara

KulturaLifestyleSvetVesti

10.12.2020 10:44 Autor: Marko Miladinović 0

SVI ANIME FILMOVI POD ISTIM KROVOM Sony kupio Crunchyroll za 1,2 milijarde dolara SVI ANIME FILMOVI POD ISTIM KROVOM Sony kupio Crunchyroll za 1,2 milijarde dolara
Japanska korporacija Sony kupiće striming servis Crunchyroll za 1,175 milijardi američkih dolara. Crunchyroll je do sada pripadao velikoj medijskoj porodici Warner Media u vlasništvu... SVI ANIME FILMOVI POD ISTIM KROVOM Sony kupio Crunchyroll za 1,2 milijarde dolara

Japanska korporacija Sony kupiće striming servis Crunchyroll za 1,175 milijardi američkih dolara. Crunchyroll je do sada pripadao velikoj medijskoj porodici Warner Media u vlasništvu telekomunikacionog giganta AT&T, i nudi veliki katalog anima filmova i serija.

U ovom trenutku Crunchyroll ima više od tri miliona pretplatnika iz čitavog sveta, a Sony se nada da će ovom akvizicijom ući na vreme u veoma kompetetivnu trku striming servisa.

U kombinaciji sa svojim starim portfoliom proizvoda sada ima jedinstvenu ponudu crtanih filmova rađenih tradicionalnim japanskim stilom, koji ima puno poklonika na globalnom nivou.   

I dok se u kompaniji Sony opredeljuju za specifičnu tržišnu nišu, u AT&T ističu da je glavni razlog za odluku o prodaji online servisa za crtane filmove upravo njihova želja da se obraćaju široj publici.

Na portalu Techcrunch ističu da je poslovna strategija japanskog tehnološkog džina pod izvršnim direktorom Kenićirom Jošidom (Kenichira Joshida) već neko vreme okretanje ka industriji zabave, i to pre svega animaciji i video igrama jer njihova publika i potražnja stabilno rastu, za razliku od veoma volatilnog tržišta kompjuterskog hardvera.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...