najavljuju protestne vožnje u podgorici

Taksisti u Crnoj Gori voze po cenama iz 2019. godine

RegionVesti

21.1.2022 10:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Taksisti u Crnoj Gori voze po cenama iz 2019. godine Taksisti u Crnoj Gori voze po cenama iz 2019. godine
Otkada je gorivo poskupelo skoro 30 odsto, taksisti u Crnoj Gori su u velikim problemima jer voze po cenama iz 2019. godine, saopštio je... Taksisti u Crnoj Gori voze po cenama iz 2019. godine

Otkada je gorivo poskupelo skoro 30 odsto, taksisti u Crnoj Gori su u velikim problemima jer voze po cenama iz 2019. godine, saopštio je predsednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da nisu u situaciji da poskupljuju cene zbog građana kojima je standard pao, jer strahuju da bi izgubili i onaj broj stranaka koji sada imaju, prenosi Mina.

Pavlović je podsetio da je od prošle godine čak 16 puta poskupelo gorivo, a da su u dva navrata bila pojeftinjenja koja su bila minimalna.

„Vlada ne može da utiče na cene goriva, jer je to berzanska roba, ali može da umanji akcize“, rekao je Pavlović, podsećaju kako su tražili da ograničenje cene eurosupera 95 i dizela na 1,1 evro.

Prema njegovim rečima, problemi u taksi prevozu su veliki. On je naveo da je njihova delatnost kompleksna do te mere da mnoga ministarstva imaju nadležnost nad njima, a niko im ne rešava probleme.

„U poslednje vreme imamo ogromna otkazivanja licenci, napuštanje ovog posla. U privrednim društvima oni više ne mogu da plaćaju radnike, otpuštaju ih“, kazao je Pavlović, najavljujući nove protestne vožnje u Podgorici.

  • VILENJAK

    22.1.2022 #1 Author

    Zato naši domaći „deru“, pogotovo kada shvate da si stranac!

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    24.1.2022 #2 Author

    Zato ovde voze po cenama 2025 🤣

    Odgovori

  • Dzebac

    25.1.2022 #3 Author

    Jako korektni ljudi i vozači!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...