Investiciona kompanija iz Singapura širi ulaganja u Evropi

Tamasek otvorio kancelariju u Parizu

EUInvesticijeVesti

12.4.2024 09:05 Autor: Vladimir Jokanović 0

Tamasek otvorio kancelariju u Parizu Tamasek otvorio kancelariju u Parizu
Investicona kompanija Temasek otvorila je kancelariju u Parizu, treću u Evropi, proširujući svoje globalno prisustvo na 13 poslovnih prostora u devet zemalja. Kompanija sa... Tamasek otvorio kancelariju u Parizu

Investicona kompanija Temasek otvorila je kancelariju u Parizu, treću u Evropi, proširujući svoje globalno prisustvo na 13 poslovnih prostora u devet zemalja.

Kompanija sa sedištem u Singapuru saopštila je da će njena kancelarija u Parizu, zajedno sa postojećim kancelarijama u Londonu i Briselu, poboljšati pristup mogućnostima ulaganja i partnerstva kao i fondu talenata u Evropi, na Bliskom istoku i Africi (EMEA region), prenosi Seebiz.

Temasek je najavio da će uložiti 20 do 25 milijardi dolara u EMEA region u narednih pet godina. Portfelj kompanije bio je vredan 382 milijarde dolara u martu prošle godine. Izloženost kompanije Temasek regionu EMEA porasla je oko 500 odsto od 2011. godine na 47 milijardi dolara, što je 12 odsto njenog portfelja.

Predsednik kompanije Lim Bun Heng rekao je na svečanom otvaranju kancelarije u Parizu da se Evropa još suočavala sa ekonomskom neizvesnošću zbog globalne finansijske krize kada je Temasek otvorio svoji prvu kancelariju u Londonu pre 10 godina.

On je naveo da su investicione aktivnosti Temaseka usklađene sa četiri strukturna trenda, digitalizacijom, održivim životom, budućnost potrošnje i duži životni vek. Prateći ove trendove, Temasek je uložio u digitalno zdravstveno osiguranje Alan, tržište e-trgovine ManoMano i računarsku kompaniju Pasqal.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...