zamena starog mlina u velikoj britaniji

Tata Steel poboljšava efikasnost obrade čelika da bi smanjio emisiju ugljenika

EkologijaFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

8.4.2022 17:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Tata Steel poboljšava efikasnost obrade čelika da bi smanjio emisiju ugljenika Tata Steel poboljšava efikasnost obrade čelika da bi smanjio emisiju ugljenika
Tata Steel je saopštio da će zameniti stari mlin na lokaciji Korbi u Nortamptonširu u Velikoj Britaniji kako bi poboljšao efikasnost obrade čelika i... Tata Steel poboljšava efikasnost obrade čelika da bi smanjio emisiju ugljenika

Tata Steel je saopštio da će zameniti stari mlin na lokaciji Korbi u Nortamptonširu u Velikoj Britaniji kako bi poboljšao efikasnost obrade čelika i smanjio nivoe emisije ugljenika. Na lokaciji se trenutno nalaze četiri mlina, a novi objekat će zameniti jednu od dve hladnjače.

Kompanija za proizvodnju čelika sa sedištem u Mumbaiju rekla je da ulaže „desetine miliona“ u novi mlin, ne precizirajući troškove za projekat, piše Easterneye.biz.

Međutim, navodi se da je izgradnja novog mlina deo šireg programa transformacije vrednog 30 miliona funti koji je preduzet u Korbiju.

Glavni komercijalni direktor kompanije Anil Janji (Anil Jhanji) rekao je da trenutni mlin nastavlja da funkcioniše dok se novi gradi.

„Novi mlin će nam takođe omogućiti da istražimo dodatne tržišne mogućnosti dok i dalje opslužujemo naše trenutne kupce“, rekao je on.

Očekuje se da će ovaj projekat biti završen do kraja sledeće godine, a novi mlin će valjati čelik u cevi koje se mogu koristiti u građevinarstvu i raznim inženjerskim aplikacijama – od poljoprivrednih mašina do mostova i teških teretnih vozila.

Proizvodiće hladno oblikovane strukturalne cevi okruglog i pravougaonog preseka koje se koriste u građevinarstvu i inženjeringu.

Tata Steel, jedan od vodećih evropskih proizvođača čelika, preduzeo je nekoliko mera u Velikoj Britaniji da smanji emisije ugljenika i poboljša efikasnost.

  • ZVE84

    8.4.2022 #1 Author

    Teško da će uspeti da smanje zagađenje

    Odgovori

  • Bella

    9.4.2022 #3 Author

    To samo prividno , nece biti efekta.

    Odgovori

  • SNEZANA

    9.4.2022 #4 Author

    Daj Boze da efekta bude

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.4.2022 #5 Author

    Ugljenok da smanje,to tesko…

    Odgovori

  • Anna

    10.4.2022 #6 Author

    Bitno je raditi na smanjenju. Kada bi svi dali sve od sebe bilo bi mnogo lakše. Ne samo fabrike već i pojedinci.

    Odgovori

  • Milovan94

    10.4.2022 #7 Author

    Čito sumnjam da će do toga doći

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    10.4.2022 #8 Author

    Ma to je sve prica tesko bas da se smanji zagadjenje ali ako je istina onda zaista odlicno

    Odgovori

  • LUKA

    10.4.2022 #9 Author

    Odlicna investicija za novi mlin

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...