Ciljani obim proizvodnje najmanje 250.000 vakcina

„Torlak“ se sprema za proizvodnju BCG vakcina – raspisan tender vredan 140 miliona dinara

SrbijaVesti

12.4.2024 15:29 Autor: Milica Rilak 6

„Torlak“ se sprema za proizvodnju BCG vakcina – raspisan tender vredan 140 miliona dinara „Torlak“ se sprema za proizvodnju BCG vakcina – raspisan tender vredan 140 miliona dinara
Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ raspisao je tender za adaptaciju Odseka za proizvodnju BCG vakcine u njihovom objektu u beogradskoj ulici Vojvode... „Torlak“ se sprema za proizvodnju BCG vakcina – raspisan tender vredan 140 miliona dinara

Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ raspisao je tender za adaptaciju Odseka za proizvodnju BCG vakcine u njihovom objektu u beogradskoj ulici Vojvode Stepe, po sistemu „ključ u ruke“.

Vrednost nabavke za adaptaciju prostora veličine 300 kvadrata procenjena je na 140,64 miliona dinara, a cilj je da se „Torlak“ osposobi za proizvodnju 250.000 do 500.000 komada BCG vakcina.

Rok za podnošenje ponuda ističe 30. aprila, za izradu i odobrenje projekta od strane naručioca i stručnog nadzora je tri meseca od uvođenja u posao dok je rok za izvođenje radova u skladu sa odobrenim projektom izvedenog stanja – šest meseci.

Tražena usluga podrazumeva adaptaciju prostora koji je, kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, „neklasifikovan“ i ne raspolaže sistemom za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju.

„U okviru usluge adaptacije, Odsek za proizvodnju BCG vakcine je potrebno projektovati u skladu sa zahtevima smernica dobre proizvođačke prakse uzimajući u obzir tehnologiju procesa proizvodnje, raspored proizvodne opreme i zahtevanu klasu čistoće (D, C, B i A klasa čistoće)…u skladu sa analizom rizika i containment strategijom koju izrađuje ponuđač u saradnji sa naručiocem potrebno je definisati nivo biološke bezbednosti i predvideti implementaciju svih definisanih elementa u projekat„, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Prostor koji je predmet adaptacije namenjen je aseptičnoj proizvodnji leka BCG vakcina, dok planirani godišnji kapacitet pogona nakon završene adaptacije i instalacije nove opreme treba da bude od 250.000 do 500.000 jedinica gotovog liofilizovanog proizvoda, istaknuto je u tehničkim specifikacijama poziva.

U tenderskoj dokumentaciji stoji i da „Torlak“, u cilju unapređenja procesa proizvodnje i podizanja kvaliteta proizvoda, između ostalog planira i nabavku mašina za punjenje proizvoda u bočice, aparata za sterilizaciju i dekontaminaciju kao i tri biosigurnosna kabineta, frižidere i zamrzivače za skladištenje vakcina.

 • SUNCE

  12.4.2024 #1 Author

  Divna ideja.Svaka majka bi bila sigurnija kada bi njeno dete primalo vakcine Torlaka a ne neke neproverene vakcine stranih proizvodjaca.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  12.4.2024 #2 Author

  Sjajna vest..

  Odgovori

 • AJA

  13.4.2024 #3 Author

  Bravo, divna vest !!!!

  Odgovori

 • DUCA

  14.4.2024 #4 Author

  Svi verujemo u Torlak, i u naše vakcine!

  Odgovori

 • NATI

  14.4.2024 #5 Author

  Samo da sve bude zavrseno u realnom roku

  Odgovori

 • LEA

  21.4.2024 #6 Author

  Odlicno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...